• Fotografii publicate luni de presa nord-coreeană arată o dronă albă cu coadă și aripi în formă de X care se prăbușește.
  • Kim a modernizat armata țării sale și a dezvoltat capacitățile sale de înarmare, pe fondul creșterii tensiunilor cu Washingtonul și Seulul.
  • Kim a declarat că tendințele globale în domeniul tehnologiilor militare și al luptei moderne au arătat importanța dronelor în război.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supravegheat un test al unor drone de atac dezvoltate la nivel național, a anunțat media de stat KCNA, scrie Al Jazeera.

Fotografii publicate luni de presa nord-coreeană arată o dronă albă cu coadă și aripi în formă de X care se prăbușește și distruge o țintă care seamănă cu tancul de luptă principal K-2 din Coreea de Sud.

Kim, care a fost fotografiat la un birou înconjurat de consilieri, a modernizat armata țării sale și a dezvoltat capacitățile sale de înarmare, pe fondul creșterii tensiunilor cu Washingtonul și Seulul.

Recomandări

EȘTI DISCRIMINAT LA JOB?
AVIZE AMATORILOR
CUM AJUNGI MILIARDAR
LASĂ FRICA LA INTRARE
MĂ DOARE INTERNETUL
MANUAL VS TELEFON

Liderul nord-coreean a supravegheat testul în timpul unei vizite la Institutul Drone al Academiei de Științe ale Apărării din Coreea de Nord, a declarat KCNA.

Kim a declarat că tendințele globale în domeniul tehnologiilor militare și al luptei moderne au arătat importanța dronelor în război și că armata Pyongyangului ar trebui să fie echipată cu acestea „cât mai curând posibil”.

El a solicitat dezvoltarea și producția accelerată a diferitelor sisteme, inclusiv drone explozive care să fie utilizate de infanterie și de unitățile de operațiuni speciale, drone de recunoaștere și de atac multifuncționale și drone subacvatice de atac sinucigaș, a declarat KCNA.

Pyongyang și-a sporit capacitățile tactice de război care implică rachete cu rază scurtă de acțiune și artilerie grea cu scopul de a lovi Coreea de Sud, după ce a înregistrat progrese spectaculoase în programele sale nucleare și de rachete balistice cu rază lungă de acțiune, sfidând sancțiunile internaționale.

Testarea dronei are loc în timp ce armatele Statelor Unite și Coreei de Sud desfășoară un exercițiu la scară largă menit să consolideze capacitățile lor combinate de apărare împotriva amenințării nord-coreene.

Citește și