Lista țărilor cu risc epidemiologic pentru care se impune carantina de 14 zile în România, actualizată

December 28, 2020, USA: A traveler makes his way through a security line Nov. 29, 2020, in Terminal 3 at O'Hare International Airport in Chicago.,Image: 579164521, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, în şedinţa de luni, lista ţărilor/ zonelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se instituie carantina pentru 14 zile.

Lista privind Zona galbenă a intrat în vigoare la data de 19 ianuarie.

Ţările/ zonele/ teritoriile de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea sunt: Gibraltar, Cehia, Andorra, Irlanda, Israel, Marea Britanie etc.

Prin hotărâre a CNSU a fost instituită excepţia de la carantinare pentru persoanele care au fost vaccinate cu a doua doză (doza de rapel), dacă aceste persoane intră în România la mai mult de 10 zile după vaccinarea cu a doua doză. Acelaşi regim se aplică şi în cazul persoanei care este contact direct cu o persoană pozitivă, dacă momentul contactului a fost la mai mult de 10 zile de la vaccinarea cu a doua doză.

Exit mobile version