• Mii de democrați se vor aduna la Chicago pentru Convenția Națională Democrată, eveniment care marchează tradiția de nominalizare a candidatului prezidențial.
  • Convenția se va axa pe discursuri ale democraților proeminenți și adoptarea platformei partidului.
  • Discursurile cheie vor fi susținute de Președintele Biden, Prima Doamnă Jill Biden, fostul Președinte Obama, Vicepreședinta Harris și alți lideri democrați proeminenți.

UPDATE 07:50

Președintele Joe Biden și-a descris cariera politică într-o singură frază, în timpul discursului său de la Convenția Națională Democrată de luni seară:

„Am fost prea tânăr pentru a fi în Senat pentru că nu aveam încă 30 de ani. Și prea bătrân pentru a rămâne președinte”.

Discursul președintelui a durat aproximativ 49 de minute. A fost aplaudat timp de patru minute atunci când a urcat dată pe scenă.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

UPDATE 07:20

Biden termină discursul.

UPDATE 07:15

Președintele Joe Biden a declarat că Kamala Harris va fi un „președinte pe care copiii noștri îl vor putea admira” în timpul discursului său de luni, de la DNC.

Va fi un președinte respectat de liderii lumii, pentru că deja este. Va fi un președinte de care putem fi mândri cu toții și va fi un președinte istoric care își va pune amprenta asupra viitorului Americii”, a spus Biden.

Promit că voi fi cel mai bun voluntar pe care campania lui Harris și Walz l-a văzut vreodată”, a spus Biden

UPDATE 07:00

Biden spune că alegerea Kamalei Harris în 2020 a fost „cea mai bună decizie din întreaga mea carieră”.

Biden spune că cei doi au devenit „prieteni apropiați” pe măsură ce au lucrat împreună și că ea va fi un președinte excelent.

„Ca mulți dintre cei mai buni președinți ai noștri, ea a fost vicepreședinte”, spune Biden, făcând o glumă despre perioada în care el însuși a fost vicepreședintele lui Barack Obama.

UPDATE 06:26

Joe Biden își face apariția pe scenă la Convenția Națională Democrată.

„Familia este începutul, mijlocul și sfârșitul. Și vă iubesc pe toți. America, te iubesc! Lăsați-mă să vă întreb: Sunteți pregătiți pentru libertate? Democrația trebuie păstrată. În calitate de președinte, am fost hotărât să fac ca America să meargă înainte, nu să se întoarcă înapoi. Să ne opunem urii și violenței și tuturor formelor ei, să fim o națiune în care nu numai că trăim cu diversitate, ci și în care prosperăm. Cunosc și cred într-o America în care onestitatea, demnitatea și decența contează încă, o America în care toată lumea are o șansă.

UPDATE 06:13

Jill Biden își face apariția pe scenă.

,,Eu și Joe o știm pe Kamala. Îi știm curajul, determinarea și leadership-ul de care dă dovadă. Kamala și Tim vor câștiga, inspiră o întreagă generație. Suntem mai puternici decât credem.”

UPDATE 04:51

Hillary Clinton își face apariția pe scenă.

„E o energie în această cameră, așa cum e în toată țara. Ceva se întâmplă în America. Puteți simți asta cu toții. Ceva ce am visat cu toții, de mult timp. Să-l salutăm întâi pe Președintele Biden. El a fost campionul democrației. El a readus demnitatea, decența și încrederea la Casa Albă și ne-a arătat ce înseamnă să fii un patriot adevărat. Mulțumim Joe Biden pentru serviciul tău și leadership. Acum scriem un nou capitol în istoria Americii. Viitorul e aici. Să-i trimitem pe Kamala Harris și Tim Walz la Casa Albă! Kamala are viziunea și experiența să ne ducă înainte. Îi știu sufletul și integritatea. Amândouă ne-am început viața ca avocați, ajutând copii. Asta te schimbă ca om. Kamala poartă cu ea fiecare copil, fiecare familie, fiecare comunitate pe care a ajutat-o. Ca președinte, ne va ajuta, ne va deschide ușile. Kamala Harris a stat, ca Vicepreședinte, în Situation Room. Kamala nu ne va dezămagi. Kamala va proteja America de amenințări externe și interne. Kamala a venit cu 5 cuvinte – Kamala Harris For The People, ceva ce Trump nu va înțelege niciodată. Trump știe doar să mintă în legătură cu cazierul Kamalei, să-i pronunțe numele greșit, să râdă de râsul ei. Îmi sună cunoscut…Trump e pe punctul de plecare. E momentul nostru, America, e timpul să ne ridicăm. Viitorul e aici”.

UPDATE 04:10

Kamala Harris își face apariția la Convenția Națională Democrată.

„E așa de plăcut să fiu aici, cu voi, în această sală. Va fi o săptămână minunată și vreau sa încep prin celebrarea președintelui nostru Joe Biden, care va vorbi mai târziu. Joe, mulțumim pentru tot ce faci. Suntem recunoscători pentru totdeauna.

Văd frumusețea națiunii noastre. Oameni din toate colțurile țării sunt aici și ne vom reuni cu toții în noiembrie, la alegeri. Când luptăm, câștigăm. Dumnezeu să binecuvânteze America”, a spus Kamala Harris, într-un scurt mesaj pentru publicul numeros de la Convenție.

UPDATE 02:32 – Vot ceremonial pentru VP

Delegații țin un vot ceremonial pentru candidatul la Vicepreședinție, Tim Walz.

Kamala Harris a fost deja aleasă oficial ca și candidată democrată la președinție, printr-un vot virtual la începutul acestei luni, înainte de a-l alege pe Walz ca partener de candidatură. Regulile partidului nu necesită un vot separat pentru a confirma candidatul la vicepreședinție.

Fost pedagog, Walz este în prezent la al doilea mandat ca guvernator în Minnesota și prezidează Asociația Guvernatorilor Democrați. Anterior, Walz a servit 12 ani în Congres, reprezentând un district rural cu tendințe conservatoare care, atât înainte, cât și după mandatul său, a fost dominat în mare parte de republicani.

UPDATE 01:52

Democrații își încep discursurile.

Momentul serii va fi discursul președintelui Joe Biden, care este așteptat să vorbească în jurul orei 05:00 sau 06:00 dimineața, ora României. Kamala Harris ar urma să urce pe scenă alături de Biden, după discursul acestuia.

Jill Biden și Hillary Clinton sunt alte nume mult așteptate în prima seară a Convenției.

UPDATE 01:47

The Soul Children of Chicago cântă imnul național.

UPDATE 01:34

Președinta Convenției, Minyon Moore, dă oficial startul Convenției.

Știre inițială

Începe Convenția Națională Democrată. În această seară, Joe Biden se va adresa Partidului Democrat, iar discursul său istoric este așteptat să se concentreze pe „predarea ștafetei” către Kamala Harris.

Convenția din acest an va avea loc la United Center Arena din Chicago, de luni, 19 august, până joi, 22 august.

Deoarece Kamala Harris și Tim Walz au fost deja nominalizați, convenția din acest an se va axa pe discursuri ale democraților proeminenți și pe adoptarea platformei partidului.

Citește și