• Președintele american Joe Biden probabil se va întâlni cu Netanyahu la Washington luna aceasta.
  • Netanyahu este programat să țină un discurs în fața Congresului pe 24 iulie.
  • Premierul Netanyahu l-a trimis pe consilierul său diplomatic Ophir Falk să se alăture lui Barnea, din lipsă de încredere în echipa de negociere condusă de Mossad.

UPDATE ORA 20:00 – Hezbollah afirmă că a atacat dealurile Kafr Shuba ocupate

Gruparea libaneză afirmă că a efectuat un atac cu rachete asupra unui amplasament militar israelian din dealurile Kafr Shuba ocupate din Liban.

Gruparea susține că atacul efectuat în cursul serii a obținut o lovitură directă.

Israelul și Hezbollah au avut schimburi de focuri aproape zilnice de când Israelul a lansat războiul împotriva Gazei, în urma atacurilor mortale ale Hamas din sudul Israelului din 7 octombrie.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

UPDATE ORA 19:00 – Fumul se ridică deasupra vestului orașului Rafah după atacurile israeliene

O înregistrare video postată pe Instagram cu puțin timp în urmă de către un jurnalist palestinian arată coloane mari de fum pe cerul de deasupra sudului orașului Gaza.

Armata israeliană a efectuat astăzi atacuri frecvente asupra orașului Rafah, precum și raiduri asupra unor case despre care afirmă că au fost descoperite depozite de arme aparținând luptătorilor palestinieni.

UPDATE ORA 18:00 – Israelul bombardează tabăra de refugiați Jabalia din nordul Gazei

Forțele israeliene au bombardat zona Qurum din Jabalia, în nordul Gaza, lăsând un număr neidentificat de morți și răniți, potrivit presei palestiniene.

UPDATE ORA 17:00 – Forțele israeliene ucid un palestinian în apropierea orașului Ramallah din Cisiordania ocupată

Soldații israelieni l-au împușcat și ucis pe Ahmed Muhammad Suleiman a fost ucis de în satul Bayt Ur at-Tahta, la vest de orașul Ramallah din Cisiordania ocupată.

Forțele israeliene au rănit nouă palestinieni la est de orașul Nablus din Cisiordania ocupată.

UPDATE ORA 16:00 – Hamas renunță la o cerință-cheie pentru armistițiul din Gaza

Hamas a aprobat inițial o propunere susținută de SUA pentru un armistițiu etapizat în Gaza, renunțând la o cerință cheie, și anume ca Israelul să se angajeze de la bun început să pună capăt complet războiului, potrivit unui oficial Hamas și al unui oficial egiptean citați de agenția de presă The Associated Press.

Compromisul raportat de gruparea palestiniană ar putea contribui la prima pauză de lungă durată a luptelor din noiembrie anul trecut și ar pregăti terenul pentru discuții ulterioare privind încheierea războiului devastator.

Cei doi oficiali, care au vorbit în condiții de anonimat, au declarat agenției că acordul va include o încetare a focului „deplină și completă” de șase săptămâni, care ar prevedea eliberarea unui număr de prizonieri în schimbul a sute de prizonieri palestinieni.

În aceste 42 de zile, forțele israeliene se vor retrage, de asemenea, din zonele dens populate din Gaza și vor permite întoarcerea persoanelor strămutate la casele lor din nordul Gazei, în timp ce se negociază a doua fază a acordului, ar fi spus cei doi oficiali.

UPDATE ORA 15:00 – Tânăr rănit de forțele israeliene în apropierea orașului ocupat Nablus din Cisiordania

Forțele israeliene au împușcat un tânăr palestinian pe strada al-Quds din tabăra de refugiați Balata, la est de orașul Nablus din Cisiordania ocupată, potrivit unor surse locale.

Purtătorul de cuvânt al Semilunii Roșii, Ahmed Jibril, a declarat că echipajele de ambulanță au tratat un tânăr de 30 de ani care a fost împușcat în coapsă de forțele israeliene. Bărbatul a fost transportat la spital.

UPDATE ORA 14:00 – Criza combustibilului suspendă secțiile spitalelor din Gaza

Ministerul Sănătății din Gaza a declarat că neîntrerupta criza a combustibilului a afectat activitatea instituțiilor de sănătate rămase funcționale din enclavă – în special, utilizarea generatoarelor, stațiilor de oxigen și a frigiderelor pentru depozitarea medicamentelor.

„În prezent, munca a fost suspendată în multe departamente din spitalele rămase în funcțiune”.

Acesta a spus că sunt respectate măsuri stricte de austeritate în utilizarea combustibilului în spitale.

„Repetăm ​​apelul nostru către toate instituțiile internaționale și umanitare implicate să intervină și să furnizeze rapid combustibilul necesar funcționării generatoarelor”.

UPDATE ORA 13:00 – Forțele israeliene arestează 15 palestinieni în Cisiordania ocupată

Arestările care au avut loc noaptea trecută au inclus un fost prizonier, potrivit Societății Prizonierilor Palestinieni și Comisiei pentru Afaceri ale Deținuților și Foștilor Deținuți.

Acest lucru ridică numărul de arestări în Cisiordania ocupată la 9.535 de la începutul războiului israelian din Fâșia Gaza din 7 octombrie.

Arestările au fost răspândite în guvernoratele Qalqilya, Hebron, Ramallah, Ierihon și Ierusalimul de Est ocupat, însoțite de raiduri și distrugeri la case.

UPDATE ORA 12:00 – Atentatul israelian de la Nuseirat a ucis încă doi jurnalişti

Jurnalistul Amjad Jahjouh, soția sa jurnalist Wafa Abu Dabaan și copilul lor au fost uciși într-un bombardament israelian în tabăra de refugiați Nuseirat din Gaza.

Atacul israelian din Nuseirat a ucis și alți 10 palestinieni .

Odată cu uciderea lui Jahjouh și a soției sale, numărul jurnaliștilor palestinieni care au fost uciși de la începutul războiului israelian din Gaza a crescut la 158.

Vineri, jurnaliștii palestinieni Saadi Madoukh și Ahmed Sukkar au fost uciși, în urma unui alt raid israelian.

UPDATE ORA 11:00 – Un angajat UNRWA a fost unul dintre cei doi oameni uciși într-un atac israelian asupra depozitelor de lângă Maghazi

Două persoane, inclusiv un angajat UNRWA, au fost ucise într-un bombardament israelian care a vizat depozitele UNRWA la nord de tabăra Maghazi din centrul Fâșiei Gaza.

Imaginile video verificate de Sanad au arătat sosirea trupurilor lor, precum și a celor răniți, la Spitalul Martirilor Al-Aqsa din Deir el-Balah.

Angajatul UNRWA purta jacheta care îl identifică în mod clar ca personal al ONU în timp ce lucra în depozitele agenției umanitare.

UPDATE ORA 10:00 – Numărul deceselor palestiniene în ultimele 24 de ore a crescut la 29

Asistăm la o creștere a atacurilor aeriene în zona centrală, în partea de sud a Fâșiei Gaza și, de asemenea, în cartierul Shujayea din nordul orașului Gaza.

În mai puțin de 24 de ore, 29 de persoane au fost ucise, inclusiv doi jurnaliști care au fost uciși în locuințele lor. Alți trei jurnaliști au fost uciși ieri după-amiază în casele lor.

În estul Khan Younis și orașul Rafah, au fost văzute zecile cadavrele care au fost scoase din morga spitalului pentru pregătirile finale.

UPDATE ORA 09:00 – Cel puțin 10 palestinieni uciși în atacul israelian asupra orașului Nuseirat din Gaza

Cel puțin 10 palestinieni au fost uciși și alți câțiva răniți într-un atac israelian asupra unei case din tabăra de refugiați Nuseirat din centrul Gazei, potrivit surselor medicale citate de agenția de presă din Turcia Anadolu.

Sursele au spus că printre morți s-au numărat nouă membri ai familiei Jahjouh, inclusiv șapte frați, o femeie și un copil.

UPDATE ORA 08:00 – „O țintă aeriană suspectă” a fost descoperită în Liban

Forțele israeliene spun că au „interceptat o țintă aeriană suspectă” lansată din Liban spre nordul țării fără a provoca victime.

„Două ținte aeriene suspecte trase din Liban au aterizat într-o zonă deschisă în Beit Hillel fără a provoca victime”, a declarat armata israeliană pe X.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Biroul Premierului israelian Benjamin Netanyahu a declarat că șeful spionajului israelian, David Barnea, a părăsit Doha, Capitala Qatarului, după o primă întâlnire cu mediatorii, în încercarea de a ajunge la o înțelegere privind încetarea focului și eliberarea ostaticilor.

Negocierile vor fi reluate săptămâna viitoare, a declarat biroul, adăugând că va fi trimisă o nouă delegație. În declarația sa, biroul a afirmat, de asemenea, că există în continuare diferențe între cele două părți.

Relansarea eforturilor de a pune capăt vărsării de sânge din Gaza a venit după ce Hamas a declarat că a prezentat mediatorilor noi „idei” cu privire la modalitatea de a ajunge la un acord final.

De asemenea, Biden se va întâlni probabil cu Prim-ministrul Israelului în această lună, afirmă Casa Albă. Președintele american Joe Biden se va întâlni probabil cu Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu când se va afla la Washington în această lună. Netanyahu este programat să țină un discurs în fața Congresului pe 24 iulie.

Citește și