• Salameh consideră că întreaga tabără este vizată de forțele din Israel.
  • Locuințele, întreprinderile și chiar mașinile din tabără au fost avariate în timpul incursiunilor militare din Israel repetate.
  • „Totul în tabără este o țintă pentru forțele israeliene”.

UPDATE ORA 19:00 – Sirenele sună în nordul Israelului, Hezbollah revendicând atacuri

Hezbollah a revendicat două atacuri cu rachete și rachete asupra nordului Israelului, sirenele de raid aerian indicând, de asemenea, un posibil atac cu drone.

Gruparea armată libaneză a declarat că a vizat un detașament de soldați israelieni „în pădure” într-un atac, iar altul a lovit un sit militar în dealurile ocupate Kfarchouba, ambele atingeri fiind directe.

UPDATE ORA 18:00 – Hamas salută atacul armat în timp ce căutările israeliene continuă

Atacul armat care a rănit mai devreme trei soldați israelieni este „un răspuns natural la crima de genocid în curs” din Fâșia Gaza și la violențele mortale comise în Cisiordania ocupată, afirmă Hamas.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Gruparea a promis că va continua să lupte până când palestinienii „ne vor obține drepturile depline și nediminuate”, dar nu a afirmat că trăgătorul făcea parte din rândurile sale.

Armata israeliană, care a declarat anterior că „înconjoară” mai multe sate palestiniene în căutarea autorilor atacului din Cisiordania, a precizat într-o actualizare că urmărirea continuă.

Trupele au arestat aproximativ 50 de palestinieni în Cisiordania pe parcursul săptămânii, a adăugat armata.

UPDATE ORA 17:00 – Marea Britanie va retrage obiecția față de mandatul de arestare al CPI pentru Netanyahu

Noul prim-ministru al Regatului Unit, Keir Starmer, ar urma să renunțe la obiecțiile anterioare ale guvernului britanic față de cererea procurorului-șef al Curții Penale Internaționale (CPI) de emitere a unui mandat de arestare pe numele lui Benjamin Netanyahu.

Mișcarea, care ar marca o abatere semnificativă între politica britanică și cea americană privind Gaza, care au fost aproape complet aliniate de la începutul războiului din Gaza, este raportată de The New York Times citând două surse anonime informate cu privire la deliberările guvernului.

Acest lucru se întâmplă la câteva zile după ce noul guvern laburist a anunțat că reia finanțarea critică a agenției ONU pentru refugiații palestinieni UNRWA, care a fost sistată în ianuarie după ce Israelul a adus acuzații neprobate de „terorism” împotriva personalului său.

SUA este acum singura țară care își menține blocarea finanțării principalei agenții care furnizează ajutor palestinienilor disperați din Gaza, Washingtonul continuând să se opună, de asemenea, cererilor de mandat de arestare din partea CPI.

UPDATE 15:00

Andrei Belkov, șeful companiei de construcții militare legate de Ministerul Apărării din Rusia, a fost arestat sub suspiciunea de corupție, a anunțat Kommersant, o publicație media controlată de stat.

Acuzațiile se referă la presupusa achiziționare de echipamente la prețuri prea mari și încasarea ulterioară a diferenței.

Anchetatorii examinează contractele, veniturile personale și alte conexiuni ale lui Belkov în perioada în care a condus compania de construcții militare.

UPDATE 14:00

Gruparea armată libaneză afirmă că a lansat cinci atacuri asupra pozițiilor israeliene, ultimul vizând clădiri din așezarea Shtola, ca represalii la loviturile aeriene asupra Tayr Harfa, în sudul Libanului, miercuri seara.

Hezbollah a declarat că un alt atac a atins direct o clădire folosită de soldații israelieni în al-Manara, în timp ce focurile de artilerie au vizat o altă zonă din apropierea frontierei.

Gruparea a declarat că luptătorii săi au tras „rachete antiaeriene” asupra avioanelor de război israeliene aflate în spațiul aerian libanez în partea de sud a țării, forțându-le să se retragă. Gruparea a revendicat, de asemenea, un atac asupra „echipamentelor de spionaj” israeliene din apropierea frontierei.

UPDATE 13:00

Organizația caritabilă internațională ActionAid UK raportează că lucrătorii umanitari continuă să livreze ajutor palestinienilor din Gaza, în ciuda pericolelor, însă livrările sunt mai mici decât nevoile reale de pe teren.

Grupul a citat datele ONU, afirmând că armata israeliană a permis intrarea în enclavă a 710 camioane cu ajutoare până acum în această lună, când Gaza avea nevoie de cel puțin 500 de camioane cu ajutoare pe zi înainte de 7 octombrie.

UPDATE 12:00

Ofensiva militară a Israelului în Fâșia Gaza a rănit, de asemenea, 90 403 persoane începând cu 7 octombrie, afirmă Ministerul Sănătății din Gaza.

În total, 30 de palestinieni au fost uciși și 146 au fost răniți în ultima perioadă de raportare de 24 de ore, se arată într-o declarație.

Corpurile mai multor victime se află încă sub dărâmături și pe drumuri, iar ambulanțele și echipele de protecție civilă nu pot ajunge la ele, a adăugat ministerul.

UPDATE 11:00

ONU a confirmat primirea mai multor rapoarte privind demolarea unor case palestiniene de către forțele israeliene astăzi.

Agenția de știri Wafa a scris că buldozerele israeliene au demolat trei structuri rezidențiale deținute de palestinieni în satul al-Jiftlik din Valea Iordanului și un apartament rezidențial în satul al-Walaja la nord-vest de Bethlehem.

Potrivit datelor ONU, forțele israeliene au distrus cel puțin 11 159 de structuri palestiniene începând din 2009, strămutând peste 17 000 de persoane.

UPDATE 10:00

Trei soldați israelieni au fost răniți într-un schimb de focuri cu o mașină pe drumul dintre Qalqilya și Nablus, în Cisiordania ocupată, potrivit presei locale.

Atacul a avut loc atunci când un bărbat înarmat neidentificat a deschis focul dintr-un vehicul în apropierea orașelor Azzun și an-Nabi Elyas. Autorul atacului este în prezent căutat.

Echipajele de ambulanță îi tratează pe cei trei bărbați pentru răni ușoare.

UPDATE 9:00

Armata israeliană a arestat cel puțin 11 persoane, inclusiv un jurnalist, în raiduri efectuate în ultimele ore în Cisiordania ocupată, informează agenția de presă Wafa.

Forțele israeliene au luat cu asalt orașul Abwein, la nord de Ramallah, și au arestat patru persoane, în timp ce un al cincilea bărbat a fost arestat din orașul Silwad, la est de Ramallah.

De asemenea, armata israeliană a arestat cinci bărbați în orașul Beit Ummar, la nord de Hebron, precum și pe jurnalistul Hazem Nasser din suburbia Iktaba a orașului Tulkarem, relatează Wafa.

UPDATE 8:00

Defense for Children International a declarat că Saif Ziad Ali Omair a fost împușcat de cinci ori pe 11 iulie, în timp ce ar fi aruncat cu pietre în soldații israelieni în satul Meithalun, la sud de Jenin, în Cisiordania ocupată.

Forțele israeliene au deschis focul din interiorul unui vehicul blindat, lovindu-l pe băiatul de 13 ani de patru ori în abdomen, mână, picior. Băiatul a fost apoi împușcat din nou, în piept, de un soldat israelian care a ieșit din mașina blindată și l-a împușcat pe adolescent în timp ce acesta zăcea, grav rănit, la pământ, spune Defense for Children International.

Soldații israelieni și coloniștii înarmați au ucis 58 de copii palestinieni în Cisiordania în acest an, iar 139 au fost uciși în total de la 7 octombrie, a declarat grupul.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Faisal Salameh, șeful comitetului însărcinat cu furnizarea de servicii în tabără, a declarat că raidurile militare israeliene consecutive au dus la „distrugerea completă a infrastructurii”.

„Aceasta include infrastructura de gestionare a deșeurilor, conductele de apă, liniile electrice și de telecomunicații, precum și drumurile din interiorul taberei”, a declarat Salameh.

Tulkarem și tabăra sa de refugiați au fost supuse unor raiduri repetate și uneori mortale ale armatei din Israel începând din octombrie. Acestea au dus la răsturnarea drumurilor și la deteriorarea infrastructurii subterane.

Salameh a adăugat că locuințele și întreprinderile au fost, de asemenea, avariate în timpul incursiunilor militare israeliene repetate – în plus față de „mașini, care au fost vizate de buldozerele militare”.

„Totul în tabără este o țintă pentru forțele israeliene”, a spus el. „Aceasta face parte din politica sa de pedeapsă colectivă”.

Citește și