• Cel puțin 16 persoane au fost ucise în atacurile israeliene asupra Fâșiei Gaza.
  • Șeful ONU, Antonio Guterres, afirmă într-un interviu exclusiv acordat Al Jazeera că SUA trebuie să facă presiuni asupra Israelului pentru a pune capăt războiului.
  • Papa Francisc a criticat moartea copiilor palestinieni în urma loviturilor militare israeliene asupra Gazei, calificând drept „urâte” bombardamentele asupra școlilor, cu „prezumția” de a lovi luptători Hamas.

UPDATE ORA 19:00 – Bilanțul atacului israelian asupra unei școli din orașul Gaza a crescut la cinci morți

Apărarea civilă palestiniană afirmă că cel puțin cinci persoane au fost ucise într-un atac aerian israelian asupra școlii Shuhada al-Zeitoun din orașul Gaza.

Aceasta a declarat că printre persoanele ucise se numără doi copii și o femeie și că sunt în curs de desfășurare eforturi pentru a găsi supraviețuitori și a recupera cadavrele.

Armata israeliană a recunoscut că a efectuat acest atac, spunând că a lovit o cameră de comandă militară la școala transformată în adăpost pentru persoanele strămutate.

Recomandări

STAI, AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC
TRUMP SE VEDE CU MODI
BUCĂTĂRIA CU E-URI
CUM RĂMÂNE CU HUW?

UPDATE ORA 17:00 – Emiratele Arabe Unite nu vor lua parte la „ziua de după” din Gaza fără un stat palestinian

Abdullah bin Zayed Al Nahyan, ministrul de externe al Emiratelor Arabe Unite, afirmă că țara sa „nu este pregătită să sprijine ziua de după războiul din Gaza fără înființarea unui stat palestinian”.

Înaltul diplomat a vorbit despre planurile de guvernare și reconstrucție a Gazei după război în comentariile pe care le-a făcut pe X.

UPDATE ORA 16:00 – Hezbollah revendică atacul asupra unei alte poziții israeliene

Gruparea armată libaneză afirmă că a țintit cu rachete pozițiile de artilerie ale armatei israeliene de pe situl Zaura, reușind o lovitură directă.

În prima parte a zilei, Hezbollah a lansat o serie de atacuri asupra unor locații israeliene, inclusiv asupra depozitelor sale de armament și de urgență din Yiftah Elifleet, la nord-vest de lacul Tiberias.

UPDATE ORA 15:00 – Israelul susține că a lovit luptători Hezbollah în Blida din Liban

Avioanele de luptă israeliene au lovit „o clădire militară” din Blida, în sudul Libanului, unde armata israeliană afirmă că a identificat un grup de agenți Hezbollah.

O altă clădire din Blida a fost, de asemenea, lovită, a adăugat armata.

Anunțul pe X a precizat că armata israeliană a folosit focuri de artilerie pentru a ataca zona Aita al-Shaab din sudul Libanului.

UPDATE ORA 14:00 – Mai mulți răniți într-un alt atac în nordul Gazei

Mai mulți palestinieni au fost răniți într-un raid israelian lângă moscheea al-Istijabah din cartierul Sabra, la sud de orașul Gaza, potrivit apărării civile din Gaza.

Anterior, aceasta a anunțat că un bombardament israelian în apropierea școlii Dar al-Arqam din nord-vestul orașului Gaza a ucis cinci persoane.

UPDATE ORA 13:00 – Nevoia de încetare a focului în Gaza este urgentă, afirmă premierul britanic

Premierul britanic Keir Starmer a declarat că „nevoia unui acord de încetare a focului în Orientul Mijlociu este urgentă”, la o zi după o întâlnire cu președintele Biden.

Cei doi lideri au discutat despre războiul Rusiei în Ucraina și despre războiul Israelului în Gaza.

La începutul acestei luni, Regatul Unit a declarat că va suspenda 30 din cele 350 de licențe de export de arme către Israel, o măsură considerată insuficientă de analiști.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Forțele israeliene au atacat din nou mai multe zone din sudul Libanului, vizând un complex rezidențial de apartamente din Ahmadiyeh, în vestul Văii Bekaa.

Cel puțin o persoană a fost ucisă într-un atac aerian asupra clădirii, a raportat Agenția Națională de Știri a Libanului, de stat. Aceasta a declarat că alte șapte persoane au fost rănite, inclusiv patru copii.

Armata israeliană a tras, de asemenea, obuze de artilerie spre Naqoura, Kfar Chouba, Tayr Harfa și Hanine.

Un palestinian a fost ucis și patru au fost răniți când un elicopter israelian i-a țintit în cartierul Tal al-Hawa din nordul orașului Gaza, relatează agenția de presă Wafa.

Citește și