• Liderul Hezbollah afirmă că atacurile mortale ale Israelului cu dispozitive sunt „un act de război” și vor fi întâmpinate cu un „răspuns zdrobitor”, în timp ce Hamas își laudă aliatul pentru „sacrificiile” făcute în luptă.
  • Cel puțin șapte morți într-un atac asupra unei case din Jabalia și zeci de răniți în Fâșia Gaza, în timp ce Israelul își continuă asaltul letal asupra enclavei asediate.

Armata israeliană afirmă că a lovit lansatoare de rachete Hezbollah împreună cu alte „infrastructuri” în lovituri aeriene efectuate în Liban.

La îndrumarea serviciilor de informații militare, forțele aeriene au distrus aproximativ „150 de butoaie lansatoare care erau pregătite să tragă proiectile către teritoriul israelian”, se arată într-un comunicat.

Atacurile au avut loc în timp ce liderii israelieni au avertizat că ar putea lansa o operațiune militară majoră împotriva Hezbollah, spunând că sunt hotărâți să oprească focul grupării pentru a permite zecilor de mii de israelieni să se întoarcă la casele din apropierea graniței cu Libanul.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

Citește și