• Yoav Gallant a declarat că ONU nu își îndeplinește responsabilitatea de a preveni atacurile cu rachete ale Hezbollah asupra Israelului.
  • Antonio Guterres a declarat lumea „nu își permite ca Libanul să devină o altă Gaza.”

UPDATE ORA 10:00 – Forțele israeliene arestează șase persoane în Hebron

Forțele israeliene au efectuat o razie în Hebron, în Cisiordania ocupată, și au arestat șase locuitori, au declarat surse de securitate pentru agenția de presă palestiniană Wafa.

De asemenea, armata a arestat un bărbat din Idhna, la vest de Hebron.

Forțele israeliene au luat cu asalt și tabăra de refugiați Fawwar, la sud de Hebron, făcând raiduri în mai multe cartiere și case.

Recomandări

TACE... DAR ȘI PACE!
„FEMEILE NU SUNT LIBERE”
SUA AJUTĂ UCRAINA
HEZBOLLAH VIZEAZĂ MOSSAD
CUM SCHIMBĂM EDUCAȚIA?
AM PIERDUT ȘI TRENUL ĂSTA

UPDATE ORA 09:00 – Cadavrul unui bărbat a fost recuperat din zona Khirbet al-Adas din Gaza

Apărarea civilă din Gaza raportează că un cadavru a fost recuperat din zona Khirbet al-Adas, la nord de Rafah, în această dimineață.

Omul găsit era Khalil Salim al-Nahl, în vârstă de 70 de ani, a declarat apărarea civilă.

UPDATE ORA 08:00 – Rezistența Islamică din Irak revendică un atac cu dronă pe Înălțimile Golan

Gruparea armată irakiană a declarat că a atacat „cu drona, o țintă militară în nordul” teritoriilor ocupate de Israel, într-o declarație pe Telegram.

The Times of Israel a legat atacul de sirenele care au sunat în Înălțimile Golan ocupate și a declarat că nu au fost raportate răniți.

Rezistența Islamică din Irak este formată din miliții susținute de Iran și a efectuat zeci de atacuri cu rachete și drone asupra unor ținte din Israel, precum și asupra forțelor americane din Irak și Siria, de la începutul războiului Israelului cu Gaza.

UPDATE ORA 07:00 – Armata israeliană spune că sirenele de avertizare au sunat în Tel Aviv după o rachetă trasă din Liban

Armata israeliană afirmă, pe X, că a interceptat o rachetă sol-sol trasă din Liban, după ce sirenele de avertizare au sunat în Tel Aviv, precum și la nord de orașul israelian.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a declarat că ONU se sustrage de la responsabilitatea sa de prevenire a atacurilor cu rachete ale Hezbollah din Liban asupra Israelului.

Într-un răspuns e pe X la comentariile Secretarului General al ONU, Antonio Guterres, Gallant a spus că Hezbollah a luat „Libanul ostatic”.

„ONU nici nu recunoaște acțiunile lor, nici nu își îndeplinește obligația fundamentală – prevenirea atacurilor Hezbollah și solicitarea punerii în aplicare a rezoluției 1701”, a spus el.

Guterres a declarat anterior: „Libanul se află pe marginea prăpastiei. Poporul libanez – poporul israelian – și poporul lumii – nu își pot permite ca Libanul să devină o altă Gaza”.

Citește și