LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 363. Opt soldați israelieni au fost uciși în luptele cu Hezbollah în interiorul Libanului

Opt soldați israelieni au fost uciși și alți câțiva au fost răniți în trei schimburi de focuri cu Hezbollah, în lupte grele în interiorul Libanului.

Cel mai mare grup de soldați, din brigada de comando și incluzând un ofițer, a fost implicat într-o confruntare cu Hezbollah într-un sat la nord de comunitatea israeliană de frontieră Misgav Am, în timp ce alți doi soldați din brigada Golani au fost uciși într-un incident separat.

Afirmațiile privind pierderi semnificative au circulat încă de miercuri dimineață, când Hezbollah a declarat că a provocat pierderi unui grup de soldați israelieni care încercau să atace satul libanez Odaisseh, nu departe de graniță.

Victimele celui de-al doilea incident par să fi avut loc în cartierul Maroun-el-Ras. Hezbollah a declarat că luptătorii săi au rănit și ucis un grup de soldați israelieni în sudul Libanului după ce au detonat un dispozitiv exploziv.

De asemenea, Hezbollah a afirmat că a distrus trei tancuri israeliene Merkava cu rachete ghidate în orașul libanez de frontieră Maroun-el-Ras. Mai târziu, spitalul Beilinson din centrul Israelului a declarat că tratează cinci dintre soldații răniți.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu spune că țara va „rămâne unită”, în timp ce trimite condoleanțe familiilor celor opt soldați israelieni uciși astăzi în Liban.

Într-o postare pe X, Netanyahu spune: „Suntem în mijlocul unui război dur împotriva axei răului a Iranului, care încearcă să ne distrugă. Acest lucru nu se va întâmpla – pentru că vom rămâne uniți și, cu ajutorul lui Dumnezeu – vom câștiga împreună”.

El își încheie mesajul spunând că Israelul va returna persoanele răpite în sud, va returna locuitorii din nord și va „garanta eternitatea Israelului”.

Exit mobile version