LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 368. Trei persoane au fost ucise într-un atac israelian asupra taberei de refugiați Bureij

UPDATE ORA 18:00 – Israelul sporește restricțiile în zona Haifa

Comandamentul Frontului de Interne al Israelului a înăsprit marți restricțiile asupra civililor din zona Haifa, în urma unui baraj de rachete lansate de Hezbollah în Liban.

„ Nivelul de activitate va fi schimbat de la activitate parțială la activitate limitată, ceea ce înseamnă că activitățile educaționale sunt interzise ”, a declarat armata, adăugând că restul liniilor directoare ale țării rămân neschimbate.

Mai devreme astăzi, Hezbollah a lansat ceea ce se numește cel mai mare atac cu rachete asupra zonei Haifa, cu peste 85 de proiectile lansate, conform numărătorii armatei israeliene.

Atacul a coincis cu sfârșitul discursului de astăzi al liderului Hezbollah, Naim Qassem, în care acesta a promis noi atacuri asupra Israelului.

UPDATE ORA 17:00 – Israelul afirmă că Hezbollah este „bătut și distrus” de la uciderea lui Nasrallah

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a declarat că Hezbollah a fost „bătut și distrus” în urma atacurilor continue împotriva grupului și a uciderii liderului său Hassan Nasrallah.

În timpul unui briefing cu comandamentul nordic al armatei, Gallant a declarat că Hezbollah „este o organizație lovită și distrusă, fără capacități semnificative de comandă și foc, cu o conducere dezintegrată în urma eliminării lui Hassan Nasrallah”.

Mai devreme astăzi, armata a declarat că aproximativ 85 de proiectile au fost trase din Liban spre nordul Israelului.

Liderul adjunct al Hezbollah, Naim Qassem, a declarat într-un discurs televizat că capacitățile grupului sunt intacte și că luptătorii săi resping incursiunile terestre israeliene, în ciuda „loviturilor dureroase” aplicate de Israel în ultimele săptămâni.

UPDATE ORA 16:00 – Steagul israelian flutură sus în Maroun El Ras, Libanul de Sud

Raiduri israeliene violente asupra complexului Taj al-Din la intersecția Ma’rakah.

3 morți și răniți în raidurile asupra orașelor Tefahta, Ansariya și Adloun din sudul Libanului.

UPDATE ORA 15:00 – Avioane israeliene au lovit lansatoarele Hezbollah folosite în atacul asupra orașului Haifa: IDF

Avioanele de vânătoare au lovit unele dintre lansatoarele folosite de Hezbollah pentru a trage zeci de rachete asupra orașului Haifa, potrivit unei declarații a armatei israeliene.

Medicii israelieni au declarat că o femeie în vârstă a fost rănită ușor în atac.

Forțele aeriene israeliene au lovit, de asemenea, lansatoare de rachete și de arme antitanc, precum și clădiri militare în ultimele ore, a adăugat declarația militară.

Separat, armata a declarat că avioanele sale au lovit un depozit de arme și alte clădiri ale Hezbollah în cursul nopții, adăugând că a fost distrusă și o clădire a unei școli din Tayr Harfa, în sudul Libanului.

UPDATE ORA 14:00 – Armata israeliană spune că au fost lansate peste 100 de rachete asupra Haifa

O declarație militară spune că încă 20 de rachete au fost lansate din Liban către orașul de coastă, după 85 de proiectile trase în primul val. Potrivit armatei, unele dintre rachete au fost interceptate de sistemele de apărare aeriană ale Israelului.

O femeie în vârstă de 70 de ani a fost rănită ușor de schije și este tratată, a declarat serviciul de ambulanță Magen David Adom la X. Echipele medicale continuă să cerceteze zonele afectate de baraj.

UPDATE ORA 13:00 – Borrell din UE spune că situația din Liban se înrăutățește pe zi ce trece

Șeful politicii externe al blocului și-a reînnoit apelul la încetarea focului în Liban într-o adresă adresată Parlamentului European.

Aproximativ 20% din populația libaneză a fost strămutată de conflictul dintre Hezbollah și Israel, a spus el. Guvernul libanez estimează că mai mult de un milion de persoane au fost strămutate până acum.

UPDATE ORA 12:00 – Deputat Hezbollah: Capacitatea militară este „solidă” după atacurile israeliene

Liderul adjunct al Hezbollah, Naim Qassem, spune că întreaga capacitate a grupului de a rezista armatei israeliene este intactă după o serie de atacuri și asasinate din partea Israelului. „Capacitățile noastre militare sunt bune. Ceea ce spun dușmanii noștri despre capacitățile noastre de luptă este o iluzie. Ei mint”, a spus Qassem într-un discurs televizat în direct.

„Luptătorii noștri din prima linie sunt solidi. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele 10 zile este că durerea israelienilor este în creștere. Le spunem că tot mai mulți israelieni vor fi strămuți din așezări. Planul israelian este de a ucide civili libanezi și de a goli satele pentru a provoca haos”.

UPDATE ORA 11:00 – Brigăzile Qassam atacă forțele israeliene în nordul Gazei

Aripa armată a Hamas spune că a detonat un dispozitiv exploziv în apropierea unui transportor blindat de trupe în vestul taberei de refugiați Jabalia asediată.

De asemenea, a vizat un tanc israelian Merkava-4 cu o armă antitanc Shuwath în tabără, a spus pe Telegram. Armata israeliană a început recent o operațiune la scară largă în nordul Gazei.

Vine după ce armata a declarat în ianuarie că Hamas a fost „demontat” în nordul enclavei.

UPDATE ORA 10:00 – Cel puțin 25 de palestinieni, inclusiv femei și copii, au fost uciși în Gaza

Cel puțin 25 de persoane, inclusiv șase copii și două femei, au fost ucise în atacurile israeliene în centrul Gazei peste noapte. Spitalul Martirilor Al-Aqsa, unde au fost preluate cadavrele, a oferit un bilan actualizat marți devreme, deoarece mai multe cadavre au fost recuperate din dărâmături.

Două atacuri au lovit case din tabăra de refugiați Bureij. Numărul deceselor palestinienilor în războiul Israelului împotriva Gaza se apropie de 42.000, cu aproape 100.000 de răniți în ultimul an. Marea majoritate a morților sunt copii și femei.

UPDATE ORA 09:00 – Liderul opoziției israeliene susține o lovitură asupra instalațiilor energetice ale Iranului

Liderul opoziției israeliene Yair Lapid spune că este nevoie de un sprijin internațional larg înainte ca Israelul să riposteze împotriva Iranului pentru atacul cu rachete de săptămâna trecută. În observațiile citate de radioul public israelian, el a spus că SUA nu doresc ca prețurile petrolului și gazelor naturale să crească înainte de alegerile prezidențiale, așa că este împotriva unui atac asupra instalațiilor petroliere ale Iranului.

„Dar asta nu schimbă faptul că Israelul are propriile sale interese și perspective. Retalierea imediată împotriva infrastructurii economice a Iranului este crucială după două atacuri iraniene separate”, a spus Lapid.

UPDATE ORA 08:00 – Israelul afirmă că a ucis un înalt comandant Hezbollah în Beirut

Armata israeliană a declarat că l-a eliminat luni pe Suhail Hussein Husseini, comandantul cartierului general al Hezbollah, într-un atac la Beirut.

Aceasta a declarat că Husseini a fost responsabil pentru transferul de arme din Iran și distribuirea armelor către diferitele unități ale Hezbollah.

Husseini a fost, de asemenea, „implicat în bugetarea și gestionarea logică a celor mai sensibile proiecte ale organizației, inclusiv planul operațional pentru război”, a adăugat acesta. Hezbollah nu a făcut niciun comentariu imediat.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Trei palestinieni au fost uciși și șase răniți de un atac israelian asupra taberei de refugiați Bureij din Gaza, informează agenția de presă palestiniană Wafa.

Raportul a adăugat că un copil a fost ucis și o femeie a fost grav rănită atunci când forțele israeliene au bombardat o casă la est de Khan Younis. Cel puțin 72 de persoane au fost ucise în atacurile israeliene din Gaza începând din zori.

Armata israeliană a emis un avertisment în Liban pentru toți cei care se află în apropierea coastei de la râul Awali spre sud.

Acest râu se află la aproximativ 30 km de Beirut, de-a lungul coastei țării. Am înțeles că luptele intense continuă în orașul Naqoura, în sud-vestul Libanului, iar aceasta este prima dată când linia de coastă primește un avertisment din partea armatei israeliene.

Aceasta înseamnă, în esență, că o treime din coasta libaneză este acum interzisă oamenilor și locuitorilor.

Nu este clar unde ar trebui să meargă acești oameni, dar ceea ce este clar este că armata israeliană își extinde țintele. Se spune că vor fi lovite interesele Hezbollah de-a lungul coastei. Acest lucru se întâmplă, de asemenea, în timp ce Israelul a desfășurat, în esență, o campanie aeriană împotriva a ceea ce spune că sunt ținte Hezbollah în Liban.

Armata israeliană a adăugat, de asemenea, o altă divizie a forțelor sale, astfel încât își sporesc în mod clar prezența pe teren.

Exit mobile version