• Un tanc Merkava a lovit un turn de observație UNIFIL în satul Kfar Kila.
  • Israelul a vizat în mod repetat pozițiile UNIFIL în ultima săptămână.
  • UNIFIL consideră atacurile ca fiind intenționate și directe asupra pozițiilor sale.

UPDATE ORA 02:00 – Hezbollah își continuă atacurile peste noapte

Pe Telegram, gruparea spune că a tras o salvă de rachete spre orașul israelian Kiryat Shmona. Mass-media israeliană a confirmat atacul, spunând că aproximativ 10 rachete au fost văzute fiind trase spre oraș.

Hezbollah a mai spus că luptătorii săi au țintit un tanc israelian pe înălțimile Labbouneh cu o rachetă antitanc, „ceea ce a dus la incendierea acestuia și la moartea și rănirea echipajului său”.

Luptele feroce dintre Hezbollah și armata israeliană continuă în timp ce Israelul își menține ofensiva terestră în sudul Libanului.

Recomandări

SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
LIAM PAYNE A MURIT
SAGA DE LA UNIRII
PLANUL LUI ZELENSKI
SUA AVERTIZEAZĂ MOLDOVA
LIBER LA CONSULTAȚII

UPDATE ORA 01:00 – Cinci persoane au fost ucise în orașul Gaza, afirmă apărarea civilă

Organizația de salvare spune că echipajele sale au recuperat corpurile a cinci persoane care au fost ucise într-un atac israelian asupra unei case de familie din orașul Gaza.

Atacul a lovit casa familiei al-Halou, a declarat apărarea civilă într-o actualizare, care este situată pe strada as-Sina, lângă spitalul iordanian.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Forța Interimară a Națiunilor Unite în Liban (UNIFIL) a emis o declarație în care afirmă că un tanc israelian a vizat încă o poziție ONU în sudul Libanului.

Misiunea de menținere a păcii a declarat că unul dintre turnurile sale de observație din satul libanez Kfar Kila a fost lovit de un tanc israelian Merkava, distrugând două camere și avariind turnul.

Încă o dată vedem focuri directe și aparent deliberate asupra unei poziții UNIFIL„, se arată în declarație.

Israelul a vizat pozițiile UNIFIL de mai multe ori în ultima săptămână, într-o aparentă încercare de a determina agenția să dea curs apelurilor sale publice de retragere a forțelor de menținere a păcii.

Citește și