• Mulți dintre bărbații din Ucraina au dorit să meargă pe front încă de când Rusia a început invazia la scară largă în Ucraina la începutul anului 2022.
  • Rusia a recrutat activ criminali din închisori încă de la începutul războiului.
  • Practica contrastează cu eforturile Ucrainei de a mobiliza deținuți pentru a apăra țara.

UPDATE 22:00 – O femeie însărcinată a fost rănită în atacul rusesc asupra orașului Herson, potrivit autorităților

O femeie însărcinată a fost dusă la spital după ce a fost rănită într-un atac rusesc asupra orașului Kherson, au declarat oficialii locali.

Administrația regională Kherson a declarat: „Forțele ruse au vizat din nou zonele rezidențiale din Kherson. Districtul Korabelnyi a fost atacat.

„Casele au fost avariate. A fost raportată o victimă. Un echipaj de ambulanță a dus la spital o femeie însărcinată, în vârstă de 32 de ani, care suferea de simptome de otrăvire cauzate de gazele de ardere.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

UPDATE 20:00 – SBU a fost în spatele atacurilor nocturne cu drone asupra a două depozite de petrol din regiunea Krasnodar Krai din Rusia

Serviciul de securitate al Ucrainei (SBU) a fost în spatele atacurilor nocturne cu drone asupra a două depozite de petrol din regiunea Krasnodar Krai din Rusia, a raportat mass-media ucraineană, citând o sursă din poliție.

Ieri, rușii nu au putut stinge incendiul masiv toată ziua, care a început ca urmare a unui atac nocturn cu drone asupra depozitului de petrol de lângă comunitatea Pavlov din Krasnodar Krai”, a declarat sursa.

Anterior, noile surse rusești au raportat că atacurile dronelor au provocat incendii mari și au deteriorat un turn de comunicații în noaptea de 6 iulie.

UPDATE 18:00 – Rusia va răspunde” atacurilor ucrainene efectuate cu arme occidentale

Rusia va răspunde atacurilor ucrainene de pe teritoriul său efectuate cu ajutorul armelor occidentale, a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

Președintele a spus că vom răspunde. Și sunt convins că îl veți vedea în viitorul apropiat”, a declarat ministrul de externe, citat de agenția rusă de presă Tass.

Ei – Statele Unite și NATO – continuă să spună că nu sunt în război cu Rusia. Aceasta nu este o față curajoasă pe o situație proastă, asta voi spune”, a adăugat Lavrov.

UPDATE 16:00 – Un miliardar ucrainean a fugit din țară folosind documente falsificate, a anunțat presa ucraineană

Citând surse din cadrul biroului procurorului general de la Kiev, Ukrainska Pravda (UP) a declarat că Hennadii Boholiubov, cofondator al băncii ucrainene PrivatBank, a călătorit în Polonia în noaptea de 23 spre 24 iunie cu trenul folosind documente false.

Potrivit UP, Boholiubov a făcut această călătorie după ce a aflat că biroul de securitate economică al Ucrainei intenționa să deschidă o anchetă privind comportamentul financiar necorespunzător din cadrul PrivatBank.

UPDATE 15:00 – Orban promite mai multe întâlniri surpriză” după vizita lui Putin

Viktor Orban, premierul Ungariei, a promis mai multe întâlniri surpriză” după ce l-a vizitat vineri la Moscova pe Vladimir Putin, președintele Rusiei.

Ați menționat focoasele nucleare, dar știți, teritoriul, oamenii, întregul tezaur geografic enorm, ceea ce au. Deci este un adevărat imperiu. Un om care conduce un adevărat imperiu”, a spus Orban despre întâlnirea sa cu Putin.

UPDATE 14:00

Liderii NATO intenționează să se angajeze, la Summit-ul din Washington, să continue să ofere arme și muniții Ucrainei la nivelurile din prezent pentru cel puțin încă un an, în speranța că vor putea să sprijine țara devastată de război și să-i arate președintelui rus Vladimir Putin că nu vor renunța la Ucraina.

Dar rămân două linii roșii: Ucraina NU va adera la NATO până la încheierea războiului și NATO nu va trimite trupe acolo.

UPDATE 13:00

Obuzele rusești au ucis trei civili în regiunea Kherson din sudul Ucrainei, au declarat oficialii. Procurorii au spus că două cadavre au fost recuperate din dărâmăturile unei case care a fost supusă atacurilor, într-un sat de lângă Beryslav. Între timp, guvernatorul regiunii, Oleksander Prokudin, a declarat că o lovitură de artilerie a ucis o persoană într-un sat de la sud de Herson.

UPDATE 12:00

Ucraina a declarat că sistemele sale de apărare aeriană au distrus toate cele 13 drone lansate de Rusia. Forțele aeriene ucrainene au anunțat pe Telegram că Rusia a lansat și două rachete balistice Iskander, dar nu au precizat ce s-a întâmplat cu armele.

UPDATE 11:00

Potrivit rapoartelor, Rusia pretinde că a distrus două lansatoare de rachete PATRIOT în regiunea Odesa a Ucrainei folosind rachete balistice Iskander. Acest lucru vine în timp ce Ucraina dezvoltă, se pare, o nouă strategie navală pentru a reduce influența Rusiei în Marea Neagră

ȘTIREA INIȚIALĂ

De când Ucraina a început mobilizarea prizonierilor la jumătatea lunii mai, aproximativ 3.000 de bărbați au fost eliberați anticipat din centrele de detenție „pentru a participa direct la apărarea țării”, așa cum o numește oficial guvernul.

Imediat după ieșirea din închisoare, aceștia sunt duși mai întâi la un birou de recrutare, sub ochii vigilenți ai personalului Gărzii Naționale, unde semnează un contract cu forțele armate. De acolo, se duc direct în zonele de antrenament militar pentru a deveni soldați.

Mulți dintre bărbați au dorit să meargă pe front încă de când Rusia a început invazia la scară largă a Ucrainei la începutul anului 2022 și au apelat la directorii închisorilor, la legislatori și la activiști pentru drepturile omului pentru a obține acest drept.

În schimb, Rusia – sub forma grupului de mercenari ruși Wagner și a formațiunilor Storm-Z ale Ministerului Apărării – a recrutat activ criminali din închisori încă de la începutul războiului.

Citește și