LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 945. SUA vor trimite Ucrainei ajutoare militare în valoare de 375 de milioane de dolari

UPDATE ORA 12:00 – Luptele continuă în Vuhledar din Ucraina, relatează RIA din Rusia

Denis Pușilin, șeful instalat de ruși al regiunii Donețk din Ucraina, a declarat că luptele sunt în curs de desfășurare în Vuhledar, un bastion ucrainean de lungă durată din regiune, a raportat agenția rusă de știri de stat RIA.

Anterior s-a raportat că Vuhledar a rezistat atacurilor rusești de la începutul războiului din 2022, dar forțele rusești au intrat acum în oraș – potrivit bloggerilor de război ruși și mass-media de stat. Ucraina nu a confirmat această evoluție.

Ministerul rus al Apărării a declarat că forțele sale au învins unități ucrainene într-o serie de așezări, inclusiv Vuhledar, pe care rușii îl numesc Ugledar, și că gruparea estică a forțelor ruse și-a îmbunătățit pozițiile tactice. Acesta nu a oferit detalii suplimentare cu privire la Vuhledar.

UPDATE ORA 11:00 – Rusia preia controlul asupra orașului Ukrainsk din estul Ucrainei, potrivit presei de stat

Forțele ruse au preluat controlul asupra orașului Ukrainsk din regiunea Donețk din estul Ucrainei, a declarat agenția de presă de stat TASS, citându-l pe guvernatorul local instalat de ruși, Denis Pușilin.

UPDATE ORA 10:00 – Ucraina a doborât 28 de drone și patru rachete în timpul unui atac rusesc nocturn

Forțele aeriene ucrainene au declarat că au doborât 28 din 32 de drone și patru din opt rachete în timpul unui atac rusesc nocturn.

„În noaptea de 25 septembrie, ocupanții ruși au atacat regiunea Harkov cu o rachetă ghidată antiaeriană S-300 și trei rachete de tip nespecificat, regiunea Odesa cu patru rachete ghidate de aviație Kh-59/69 din spațiul aerian al Mării Negre, precum și 32 de UAV-uri de atac de tip ‘Shahed’”, a declarat forța aeriană pe Telegram.

Aceasta a avertizat cu privire la o amenințare cu rachete balistice pentru regiunile Donețk, Harkov și Zaporizhzhia.

UPDATE ORA 09:00 – SUA vor găsi o modalitate de a utiliza ajutorul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului lui Biden

SUA „vor găsi o modalitate”, înainte de încheierea mandatului lui Joe Biden în ianuarie, de a utiliza aproximativ 6 miliarde de dolari din ajutorul militar pentru Ucraina, care urmează să expire în această lună, a declarat un înalt oficial al Departamentului de Stat.

„Cred că este foarte puțin probabil ca președintele Biden să își încheie mandatul cu fonduri alocate neutilizate în scopul pentru care Congresul le-a alocat. Deci, vom găsi o cale”, a declarat oficialul, vorbind sub rezerva anonimatului.

Cea mai mare parte a celor 7,8 miliarde de dolari din așa-numita Presidential Drawdown Authority, care permite președintelui să transfere articole și servicii de apărare din stocurile americane, din proiectul de lege pe care Biden l-a promulgat în aprilie, nu a fost utilizată, lăsând oficialii să se străduiască să găsească o modalitate de a evita ca fondurile rămase să expire pe măsură ce se apropie sfârșitul anului fiscal la 30 septembrie.

UPDATE ORA 08:00 – Ucraina recucerește o fortăreață rusească după lupte corp la corp

Trupele ucrainene au recucerit un bastion rusesc din Harkov după lupte intense care au implicat lupte corp la corp, potrivit oficialilor de la Kiev.

Forțele lui Vladimir Putin au fost alungate dintr-o uriașă uzină de prelucrare din Vovchansk, au declarat oficialii. Uzina, o structură parțial din oțel cu aproximativ 30 de clădiri, a fost deținută de forțele ruse timp de patru luni și a servit drept bastion al acestora în regiunea de frontieră Harkov.

O declarație a serviciilor de informații militare ucrainene a declarat că unitățile sale au recucerit uzina Vovchansk după lupte crâncene „în condiții de densitate ridicată”.

Atacul rusesc a redus Vovchansk, precum și multe alte orașe și sate ucrainene, la grămezi de moloz fumegând și clădiri rezidențiale bombardate.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Statele Unite vor trimite Ucrainei un număr nedeclarat de bombe cu dispersie cu rază medie de acțiune și o serie de rachete, artilerie și vehicule blindate în cadrul unui pachet de ajutor militar în valoare totală de aproximativ 375 de milioane de dolari, au declarat oficialii americani.

Exit mobile version