LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 952. Ucraina sporește producția de apărare și testează cu succes o rachetă balistică, afirmă Zelenski

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ucraina a crescut exponențial producția internă de muniție în ultimii doi ani și și-a testat cu succes propria rachetă balistică, a declarat președintele Volodimir Zelenski la 1 octombrie, la cel de-al doilea forum internațional al industriei de apărare din Ucraina.

Ucraina a găzduit primul său forum internațional al industriei de apărare în toamna anului 2023, reunind peste 250 de antreprenori din domeniul apărării din întreaga lume. Forumul din acest an, desfășurat la Kiev, a inclus aproape 300 de companii din peste 30 de țări.

Discursul lui Zelenski a evidențiat succesul Ucrainei în creșterea capacității sale de producție în domeniul apărării.

„Numai în prima jumătate a acestui an, Ucraina a produs de 25 de ori mai multă muniție de artilerie și mortiere decât în întregul an 2022”, a declarat Zelenski.

Potrivit președintelui, Ucraina poate produce acum 4 milioane de drone pe an și a contractat deja 1,5 milioane. Țara produce, de asemenea, între 15-20 de obuziere Bohdana pe lună.

Zelenski a discutat, de asemenea, despre dezvoltarea armelor cu rază lungă de acțiune, inclusiv racheta-dronă Palianytsia și racheta balistică de producție proprie a Ucrainei.

Exit mobile version