• Ucraina ar putea adera la NATO chiar dacă părți din teritoriul său ar rămâne ocupate de Rusia, a declarat Jens Stoltenberg.
  • Unul dintre principalele argumente împotriva acordării statutului de membru Ucrainei este clauza de apărare reciprocă prevăzută la articolul 5 al NATO.
  • Stoltenberg a sugerat că ar putea exista modalități de a ocoli acest lucru.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ucraina ar putea adera la NATO chiar dacă părți din teritoriul său ar rămâne ocupate de Rusia, a declarat fostul secretar general al alianței, Jens Stoltenberg, într-un interviu acordat pe 4 octombrie.

Unul dintre principalele argumente împotriva acordării statutului de membru Ucrainei în momentul de față este că clauza de apărare reciprocă prevăzută la articolul 5 al NATO ar atrage imediat alianța într-un război direct cu Rusia.

Stoltenberg a sugerat că ar putea exista modalități de a ocoli acest lucru dacă teritoriul ucrainean considerat parte a NATO nu ar fi „neapărat granița recunoscută la nivel internațional”.

Recomandări

SUA SPRIJINĂ LIBANUL
CIOLACU, DESPRE AVORT
SAFIEDDINE A FOST UCIS
„PLANUL DE VICTORIE"
ZIUA EDUCAȚIEI
ZUCKERBERG ÎN LUMEA MODEI

Atunci când există o voință, există modalități de a găsi soluția. Dar aveți nevoie de o linie care definește unde este invocat articolul 5, iar Ucraina trebuie să controleze tot teritoriul până la acea graniță”, a spus el.

Citește și