LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 962. Putin se întâlnește pentru prima dată cu președintele iranian Pezeshkian

UPDATE ORA 14.00 – Echipele de intervenție ucrainene cercetează dărâmăturile după atacul aerian rusesc asupra Zaporojiei

Lucrători de urgență ucraineni caută moloz după atacul aerian rusesc asupra Zaporojiei.

UPDATE ORA 13.00 – UE va impune sancțiuni pentru transferurile de rachete iraniene către Rusia

Uniunea Europeană urmează să impună sancțiuni împotriva a 14 persoane și organizații legate de transferul de rachete balistice iraniene către Rusia, a anunțat agenția de presă Reuters, citând doi diplomați UE anonimi și un oficial de rang înalt.

Sancțiunile, care urmează să fie aprobate luni de miniștrii de externe ai UE, vizează companii, inclusiv companii aeriene, implicate în transferul de arme.

UPDATE ORA 12.00 – Ucraina a lovit un depozit de combustibil în regiunea Lugansk ocupată de Rusia

Forțele ucrainene au lovit sâmbătă un depozit de combustibil din regiunea Lugansk, ocupată de Rusia, în estul Ucrainei, a declarat armata ucraineană.

„Această instalație era utilizată pentru a stoca petrol și produse petroliere, care erau furnizate, printre altele, pentru nevoile armatei ruse. Un incendiu a fost detectat pe teritoriul instalației”, a declarat Statul Major ucrainean pe Telegram.

UPDATE ORA 11.00 – Ucraina a doborât drone rusești peste noapte

Forțele aeriene ucrainene au declarat sâmbătă că au doborât 24 din cele 28 de drone rusești lansate peste noapte.

Între timp, Rusia a declarat că forțele sale au capturat satele Zhelanne Druge și Ostrivske din estul Ucrainei, cele mai recente dintr-o serie de câștiguri teritoriale.

UPDATE ORA 10.00 – Rusia a declarat că forțele sale au capturat satele Zhelanne Druge și Ostrivske

Rusia a declarat că forțele sale au capturat satele Zhelanne Druge și Ostrivske din estul Ucrainei, cele mai recente dintr-o serie de câștiguri teritoriale. Ostrivske se află pe malul estic al rezervorului Kurakhove, într-o zonă în care Rusia își concentrează activitatea ofensivă, potrivit armatei ucrainene.

UPDATE ORA 09.00 – Volodimir Zelenski afirmă că este important ca ajutorul acordat de aliați Ucrainei să nu scadă anul viitor

Președintele Volodimir Zelenski afirmă că este important ca ajutorul acordat de aliați Ucrainei să nu scadă anul viitor, în timp ce a primit promisiunea unui nou pachet de arme din partea cancelarului german Olaf Scholz, în cadrul unui turneu european menit să obțină sprijin pentru „planul său de victorie”, care vizează încheierea războiului cu Rusia.

Vineri, Zelenski a mulțumit Germaniei pentru sprijinul său continuu din ultimii doi ani în timpul războiului dintre Ucraina și Rusia, dar a declarat: „Este foarte important pentru noi ca această asistență să nu scadă anul viitor”.

UPDATE ORA 08.00 – Peste noapte, 47 de UAV au fost distruse și interceptate în regiuni ale Federației Ruse

Peste noapte, 47 de UAV au fost distruse și interceptate în regiuni ale Federației Ruse, a susținut Ministerul Rus al Apărării.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu președintele recent ales al Iranului, Masoud Pezeshkian, la Ashgabat, Turkmenistan.

A fost pentru prima dată când cei doi lideri s-au întâlnit.

„Lucrăm împreună în mod activ pe scena internațională, iar evaluările noastre asupra evenimentelor care au loc în lume sunt adesea foarte apropiate”, a declarat Putin.

Mass-media rusă de stat TASS a raportat că Putin și Pezeshkian vor discuta o serie de probleme bilaterale, precum și conflictul în curs de desfășurare din Orientul Mijlociu.

Întâlnirea a avut loc în contextul unui forum internațional la care au fost invitați, printre alții, liderii din Kazahstan, Uzbekistan, Kârgâzstan, Mongolia și Tadjikistan.

Exit mobile version