Lotul 2 al Centurii Capitalei va intra în construcție marți, 18 august. Cât costă și în cât timp va fi gata

Lotul 2 al Centurii Capitalei va intra în construcție marți, 18 august. Cât costă și în cât timp va fi gata

Centura Capitalei este un chin pentru transportatori în fiecare zi. Ionel este șofer pe TIR și pierde ore întregi în aglomerație așa că abia așteaptă lucrările care vor aduce Centura la nivel de autostradă.

CNAIR va începe lucrările pe 18 august, începând cu Lotul 2. Centura are în total 52 de kilometri, iar construcțiile vor fi realizate în trei loturi de către firma turcească Alsim Alarko.

„Să se facă mai repede. Stau de două ore, consum motorină. Nu ne ajută cu nimic”, spune Ionel, șofer pe TIR.

„Mulți ani de zile cred c-o să mai stăm la coadă. Eu știu drumul ăsta de acum 15 ani. Noi suntem din Constanța, de când lucram pe microbuz. Nu cred că se va schimba nimic”, mărturisește Șenol, șofer.

„Intenționăm să emitem Ordinul de începere a lucrărilor. De fapt, a fost admis, din data de 18. Nu o să lucrăm numai pe cei 1,7 kilometri. Noi nu o să dăm bucățele în trafic”, a declarat Mariana Ioniță, director CNAIR.

Ministerul Transporturilor a emis o autorizație de construcție pentru 1,7 kilometri din Centura Capitalei. Practic, firma care se ocupă de proiect poate începe lucrările.

Cei 1,7 kilometri fac parte din Lotul al 2-lea al Centurii, au termen de finalizare 2 ani și jumătate și costă 750 de milioane de lei.

Exit mobile version