• Luca Militello, CEO al Grupului Monza: „Eu, ca cetățean străin care trăiește în România de aproape 20 de ani, pot spune că România a crescut enorm”.
  • Luca Militello, CEO al Grupului Monza: „A fost Cenușăreasa în prima etapă, dar acum se păstrează și pe primele locuri în anumite domenii”.
  • Luca Militello, CEO al Grupului Monza: „Românul este 100% cetățean european, dar și statul român ar trebui să mai facă un pic în plus”.

De 14 ani, România este membră a UE, un proiect istoric unic, care aniversează anul acesta 71 de ani.

Totuși, Europa nu înseamnă doar Uniunea Europeană. Mai ales pentru noi, românii, Europa e mult mai mult. Europa a fost mereu standardul spre care priveam și la care tânjeam.

Iar acum, după 14 ani, încercăm să aflăm unde ne aflăm în relația cu Europa.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Este România complet integrată în Uniunea Europeană?

„Nu. Dar suntem într-un punct foarte bun. Eu, ca cetățean străin care trăiește în România de aproape 20 de ani, am avut posibilitatea de a vedea și de afară și din interior ce s-a întâmplat și pot să spun că România a crescut enorm de mult. A fost Cenușăreasa în prima etapă, dar acum se păstrează și pe primele locuri în anumite domenii și de asta trebuie să fim mândri, pentru că împreună am construit ce suntem astăzi”, a spus Luca Militello, CEO al Grupului Monza.

Luca Militello, CEO al Grupului Monza: „Cred că toate țările au ridicat Europa”

„Nu cred că am ridicat-o noi, cred că toate țările împreună au ridicat Europa, în sensul în care Uniunea face forță și chiar asta a fost conceptul fondatorilor UE în anii ’80 sau ’70, când au început să se gândească la acest concept de Uniune Europeană. Dacă vă gândiți că Italia era pe primele locuri când a fost fondată și astăzi, din păcate, e după prima jumătate, iar Romania este invers, atunci înseamnă că fiecare încearcă să ajute pe celălalt în momentele mai dificile”, a adăugat Luca Militello.

Luca Militello: „Românul este 100% cetățean european, dar și statul român ar trebui să mai facă un pic în plus”

„Îl văd 100% că cetățean european. Din punctul ăsta de vedere ar trebui să mai facă un pic în plus și statul român, să se implice un pic mai mult. De exemplu, în a cere cu forță intrarea în Schengen, un lucru care astăzi, după 10 ani de discuție, încă ne lipsește și pentru unul ca mine care călătorește foarte mult este încă o problemă”, a conchis Luca Militello.