• Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului, este un aliat cheie al lui Vladimir Putin, însă i-ar fi luat apărarea lui Zelenski.
  • „Noi, rușii și jurnaliștii, spunem că Zelenski este un cerșetor, dar se comportă corespunzător”.
  • Unul dintre primii care a distribuit videoclipul pe X al lui Lukașenko, cunoscut anterior sub numele de Twitter, a fost Anton Gerașcenko, consilier al ministrului ucrainean de interne.

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko, un aliat cheie al lui Vladimir Putin, surprinde printr-o declarație. Ieri, pe rețelele de socializare, au început să circule clipuri în care Lukașenko îi lua apărarea lui Zelenski, susținând că, în mijlocul conflictului cu Rusia, acesta a acționat „în mod corespunzător”.

Ținând cont de relația apropriată dintre Lukașenko și președintele rus, astfel de comentarii sunt neobișnuite.

Recomandări

ALTĂ GRANIȚĂ
TRUMP E FAN HORROR
RAIDURI ÎN LIBAN
LE PEN URMĂRITĂ PENAL
VORBE GRELE
REVIN INUNDAȚIILE

„Noi, rușii și jurnaliștii, spunem că Zelenski este cutare și cutare, un cerșetor, care se comportă cu lipsă de respect și necinste. Și trebuie să spun că Zelenski se comportă complet corespunzător”, a spus Lukașenko.

Sâmbătă, pe rețelele de socializare au început să circule clipuri în care Lukașenko îi lua apărarea lui Zelenski, susținând că, în mijlocul conflictului cu Rusia, acesta a acționat și a reacționat „în mod corespunzător”, contrar afirmațiilor unora. Având în vedere relația apropiată a lui Lukașenko cu Putin, astfel de comentarii au fost considerate de mulți observatori ca fiind neobișnuite.

Unul dintre primii care a distribuit videoclipul pe X al lui Lukașenko, cunoscut anterior sub numele de Twitter, a fost Anton Gerașcenko, consilier al ministrului ucrainean de interne și comentator online prolific pe teme legate de conflictul cu Rusia.

Ulterior, un videoclip extins a fost partajat și pe X, în care liderul belarus, pentru unii, părea să sugereze că actualul conflict se pregătește încă din 2014, anul în care Rusia a anexat peninsula Crimeea. Lukașenko a sugerat, de asemenea, că Zelensky a fost încurajat să lupte de către forțele occidentale.

Citește și: