Macron face primele declarații despre arestarea fondatorului Telegram, Pavel Durov, în Franța

  • Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost arestat în Franța, iar oficialii ruși îl consideră un „prizonier politic”.
  • Durov a fost reținut pe baza unui mandat legat de lipsa moderatorilor pe Telegram și de posibile infracțiuni, inclusiv spălarea de bani și trafic de droguri.
  • Politicienii ruși, inclusiv Maria Butina, au condamnat arestarea, afirmând că aceasta subliniază lipsa libertății de exprimare în Europa.

Președintele francez, Emmanuel Macron, a făcut primele declarații cu privire la arestarea fondatorului Telegram, Pavel Durov, în Franța.

În declarație, președintele francez neagă că arestarea fondatorului Telegram este o decizie politică, susținând, în schimb, că a avut loc în cadrul unei „anchete judiciare în curs”.

Durov este acuzat că a refuzat să coopereze în probleme financiare și de criminalitate cibernetică pe Telegram, relatează Reuters, citând poliția franceză.

Recomandări

VINE VREMEA RECE
ÎNCEPE WOMEN RALLY
RUSIA ATACĂ O NAVĂ
UNDE MERGI AZI
EȘTI DISCRIMINAT LA JOB?
AVIZE AMATORILOR

Duminică, Rusia a condamnat Occidentul pentru arestarea lui Durov și l-a numit „prizonier politic”.

„Arestarea lui Pavel Durov înseamnă că nu există libertate de exprimare – înseamnă că libertatea de exprimare în Europa este moartă. Acum, practic, au un ostatic și vor încerca să șantajeze Rusia, vor încerca să șantajeze toți utilizatorii Telegram și nu doar să obțină controlul, ci și să blocheze rețeaua aici, în Rusia”.

Citește și