• Armata sprijină poliția locală din Madrid pentru a ține situația sub control.
  • Spania se luptă cu o creştere masivă a cazurilor de COVID-19.
  • 850.000 de oameni din Madrid trebuie să stea în casă în următoarele două săptămâni.

Oamenii pot ieși din casă doar ca să meargă la muncă, la școală sau la spital. Pandemia pare să fi scăpat de sub control în Spania.

Localnicilor din Madrid nu le este deloc ușor să știe că se află la un pas de un nou lockdown, dar cifrele sunt dezarmante. Madridul acumuleaza zilnic, de foarte multă vreme, o treime din noile infectări din Spania. Localnicii nu sunt de acord cu carantina pe cartiere.

Aceștia nu acceptă să fie izolați în așa numitele ghetouri COVID și cer să se aplice măsuri globale, la nivelul întregii regiuni. Autoritățile le recomandă deja cetățenilor din regiunea Madrid să nu iasă din case.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Guvernul reduce carantina la 10 zile pentru cei care au avut contact cu un bolnav de COVID

Guvernul central și administrația regională au discutat pe tema perioadei de carantină. Este o dezbatere mai veche legată de reducerea carantinei la 10 zile. Autoritățile au luat această decizie pentru a-i convinge pe oameni să respecte perioada de izolare.

Conform unui studiu, chiar dacă perioada de izolare recomandată este de 14 zile, oamenii nu respectă termenul, așa că soluția autorităților din Madrid a fost să reducă termenul cu 4 zile.

Au fost aplicate toate măsurile de siguranță, dar bilanțul COVID-19 din Madrid crește pe zi ce trece

În Madrid au fost aplicate toate măsurile posibile de protecție, însă numărul de cazuri crește în continuare. Oamenii nu-și explică cum poate crește bilanțul, având în vedere că s-au respectat toate măsurile de siguranță.

Planul Executivului Central este să lase Guvernele Tegionale să facă toată treaba, însă unele sunt copleșite de situație. Madridul are nevoie de agenți de poliție care să controloze zonele carantinate, dar și de medici militari care să ajute la resuscitarea asistenței sanitare primare, care acum se află în blocaj.

Între timp, gradul de ocupare în secțiile spitalelor din Madrid este de 22%, iar la nivel național de 8%.

Situația cazurilor COVID-19 în școlile din Madrid: Realitatea, de trei ori mai gravă decât statistica autorităților

Dacă sistemul sanitar din Madrid este sub presiune, nici în școli situația nu stă mai bine. Există în jur de 180 de clase cu cazuri COVID-19. Totuși, sindicatele care au organizat o grevă de două zile, ieri și azi, spun că realitatea este diferită: de trei ori mai gravă decât statistica prezentată de autorități.

De mai bine de o săptămână, cazurile de îmbolnăviri cu coronavirus din școli nu au mai fost centralizate, dar părinții și sindicatele se ocupă de acest lucru. Aceștia au contabilizat situația în regiunea Madrid: peste 300 de școli au clase aflate în carantină.

Au fost raportate 10 mii de cazuri noi de coronavirus pe zi, în ultima săptămână.

Ce spun localnicii din Madrid despre un nou lockdown

„Oamenii nu au fost responsabili şi trebuie spus. Criza asta se rezolvă fie pe cartiere, ceea ce nu cred, dar eu consider că Armata ar trebui să fie în stradă din prima zi ca să oprească petrecerile şi să controleze, pentru că Poliţia nu a făcut nimic”, spune o femeie.

Secțiile de Terapie Intensivă încep să se umple, iar Madridul depistează noi cartiere cu focare de COVID.

„Sunt preocupat puţin dacă ajungem iar la închidere, dar sper că vom fi capabili să facem totul ca să fie bine”, spune James.

Cu toate acestea, Guvernul a decis să reducă perioada de carantină la 10 zile.

„Eu sper că nu se închide iar. Nu se poate aşa ceva. Ar fi un haos total”, afirmă Montse, comerciant.