MAE anunţă redeschiderea Ambasadei României în Ucraina

Autorităţile române au decis redeschiderea Ambasadei României în Ucraina, la Kiev, a anunţat, marţi, pe Twitter, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

„Autorităţile române au decis redeschiderea Ambasadei României în Ucraina, la Kiev”, scrie, pe Twitter, Bogdan Aurescu.

El precizează că reluarea efectivă a activităţii va avea loc în perioada următoare, imediat după ce pregătirile tehnice şi de securitate necesare vor fi finalizate.

Pe 12 februarie, Ministerul de externe a anunțat că familiile diplomaților români de la Kiev și Odessa au fost evacuate, din cauza ridicării nivelului de alertă în Ucraina. Același lucru s-a întâmplat și cu personalul neesențial. Totodată, MAE a recomandat cetățenilor români evitarea oricărei deplasări în Ucraina.

Pe 21 februarie, MAE a transmis că a fost ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina la ultimul nivel posibil, opt din opt, însoțit de mesajul de avertisment „Părăsiți imediat țara!”.

Anunțul ministerului condus de Bogdan Aurescu a venit la scurt timp după ce preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus că recunoaște independenţa republicilor separatiste Doneţk şi Luhansk din estul Ucrainei.

Mai multe ţări europene, printre care Spania şi Italia, au anunţat deja că îşi vor redeschide reprezentanţele în Kiev.

Exit mobile version