• Sunak este al 5-lea prim-ministru al Partidului Conservator din UK în ultimii opt ani.
  • Sunak a preluat funcția în 2022 după demisiile lui Johnson și Truss.
  • Conform Politico, Sunak este condamnat să sufere și din cauza eșecurilor predecesorilor săi.

A venit vremea alegerilor în Marea Britanie. Sau, după cum scrie POLITICO, finalul pentru Rishi Sunak, al 5-lea lider al Partidului Conservator din ultimii 8 ani.

Cât de sigură e înfrângerea lui Sunak

Pare doar o chestiune de timp. Până vor fi numărate voturile. The Guardian scrie că Laburiștii sunt pregătiți de guvernare, ultimul sondaj YouGov prezicând că 16 miniștri din cabinet își vor pierde locurile. Astfel, Starmer va avea cea mai mare majoritate pentru un singur partid din 1832 încoace. Politico spune sugestiv că toată lumea știe că Rishi Sunak se îndreaptă spre eșec.

Este al 5-lea prim-ministru al Partidului Conservator din ultimii 8 ani, iar acesta este blestemul său. În 2022 devenea al treilea prim-ministru din acel an, după demisiile lui Boris Johnson și Liz Truss. Sunak a fost refuzat inițial în favoarea lui Truss, care a rezistat doar 7 săptămâni în post. Au urmat 2 ani în care Sunak nu a reușit deloc să iasă din umbra eșecurilor Partidului Conservator, prima dată în cariera lui când a ajuns într-o poziție unde nu era confortabil. Obișnuit să fie mereu lăudat pentru realizări, de data asta laudele s-au ținut la distanță.

Recomandări

MAI DUCE BIDEN UN MANDAT?
PUTINSE LAUDĂ CU RACHETELE BALISTICE
CUM VĂD MAGHIARII ROMÂNIA ȘI ROMÂNII?
LAUGHTER YOGA TE AJUTĂ FIZIC ȘI MENTAL
UNDE MERGI AZI? TOSCANA, DIN ROMÂNIA
IEI OZEMPIC SAU WEGOVY? POȚI ORBI

Unde a greșit Sunak

Prim-ministrul promitea mult la început. La 42 de ani era cel mai tânăr prim ministru din ultimele 2 secole. Părea liderul de care Partidul Conservator avea nevoie pentru a se uni după fiasco-ul produs de Truss.

Nu i-a denunțat pe Johnson și Truss, l-a readus în prim-plan pe David Cameron. De asemenea, campania electorală a fost dezastruoasă. La un asemenea nivel încât analiștii se întreabă dacă prim-ministrul a intenționat vreo clipă să rămână pe poziție.

Citește și