• Înghesuiala mortală a avut loc marți la o funcție religioasă cunoscută sub numele de satsang, desfășurată într-un sat din Hathras.
  • Sute de mii de credincioși au venit să îl vadă pe Bhole Baba, un popular autointitulat guru.
  • Potrivit martorilor, începuse, de asemenea, să plouă, ceea ce a făcut ca oamenii să alunece și să cadă din cauza aglomerației și a umidității ridicate.

Aproximativ 250.000 de persoane s-au adunat la congregația religioasă hindusă din nordul Indiei, unde 121 de persoane au murit într-o aglomerație, triplu față de capacitatea permisă de autorități, se arată într-un raport al poliției, scrie The Guardian.

Înghesuiala mortală a avut loc marți la o funcție religioasă cunoscută sub numele de satsang, desfășurată într-un sat din Hathras, în statul Uttar Pradesh, când sute de mii de credincioși au venit să îl vadă pe Bhole Baba, un popular autointitulat guru.

Potrivit autorităților, amploarea mulțimii care a venit să ofere rugăciuni lui Baba, al cărui nume real este Narayan Sakar Vishwa Hari, a fost de trei ori mai mare decât cele 50.000 de persoane pentru care autoritățile au acordat permisiunea.

Recomandări

CASA ALBĂ SE OCUPĂ DE TOATE...
ZELENSKI NU-L VREA PE ORBAN MEDIATOR
ORBAN FACE UN ROADSHOW POLITIC ÎN LUME
BIDEN: RĂMÂN ÎN ACEASTĂ CURSĂ
SVITOLINA POARTĂ NEGRU LA WIMBLEDON
FRAȚII TATE, ACUZAȚI DE NEPLATA IMPOZITELOR

Potrivit raportului poliției, aglomerația s-a produs după ce un număr mare de persoane au încercat să atingă picioarele guru-ului și pământul pe care acesta se afla, în timp ce organizatorii au folosit forța pentru a împiedica oamenii să se deplaseze în siguranță de pe drumuri.

Potrivit martorilor, începuse, de asemenea, să plouă, ceea ce a făcut ca oamenii să alunece și să cadă din cauza aglomerației și a umidității ridicate, printre morți numărându-se mai ales femei și copii. Numărul morților a crescut marți la 121.

Din cauza mulțimii incontrolabile care părăsea locul de desfășurare, devotații care stăteau pe jos au fost striviți”, se arată în raportul poliției.

Pe cealaltă parte a drumului, mulțimea care alerga pe câmpurile pline de apă și noroi a fost oprită cu forța de comitetul de organizare cu bastoane, din cauza cărora presiunea mulțimii a continuat să crească și femeile, copiii și bărbații au continuat să fie striviți.”

Ministrul-șef al Uttar Pradesh, Yogi Adityanath, a ordonat o anchetă privind decesele, iar prim-ministrul Narendra Modi a declarat că victimele vor fi ajutate în toate felurile”.

Poliția a declarat că au fost înregistrate cazuri împotriva organizatorilor evenimentului și că se așteaptă ca Baba Vishwa Hari să fie, de asemenea, arestat în cursul zilei de miercuri, însă poliția încă încearcă să afle unde se află acesta.

Nici organizatorii, nici gurul nu au făcut declarații cu privire la ciocnirea mortală.

Citește și