• SUA au trimis mai multe avioane de vânătoare pe teritoriul țării noastre pentru patrulare aeriană.
  • Mai multe misiuni NATO vor avea loc în perioada următoare.
  • Avioanele vor consolida prezența NATO în regiunea de sud-est a acesteia.

SUA au trimis mai multe avioane de vânătoare în România. Acestea vor exercita misiuni NATO de patrulare aeriană, luând în calcul dorința de a consolida apărarea colectivă a NATO.

Forțele Aeriene din SUA au anunțat faptul că avioanele de vânătoare F-16 Falcons vor sosi la Baza aeriană Fetești de la Baza Aeriană Spangdahlem, Germania. SUA trimite întăriri în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina.

Avioanele F-16 vor consolida semnificativ prezenţa NATO în regiunea de sud-est a NATO şi vor oferi capabilităţi suplimentare de reacţie pentru misiunile de patrulare aeriană”, a spus generalul-locotenent Pascal Delerce, adjunctul şefului Comandamentului Aerian Aliat, conform Mediafax.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Avioanele americane de vânătoare vor avea o colaborare strânsă cu personalul avioanelor italiene Typhoon din România.

SUA i-au garantat lui Putin securitatea pe care și-o dorește

În timp ce SUA au trimis avioane de luptă în țara noastră, Administrația Vladimir Putin a cerut garanții că NATO va opri extinderea spre est. De asemenea, aceasta a argumentat că revenirea la arhitectura de securitate dinaintea anului 1997 este un lucru necesar. Prin urmare, NATO este nevoită să își retragă echipamentele și trupele militare, inclusiv cele din Bulgaria și din România.

NATO și SUA i-au garantat Rusiei securitate, însă Moscova insistă asupra retragerii trupelor din statele est-europene. De asemenea, a continuat să ceară oprirea extinderii NATO către est, conform Mediafax.

Primul convoi cu tehnică de luptă al NATO a ajuns vineri dimineață la baza Mihail Kogălniceanu. Alte două convoaie sunt pe drum, unul în drum spre Rîmnicu Vâlcea, iar altul în drum spre Nădlac.

Cele trei convoaie, formate în total din 48 de trailere, aduc tehnică militară, printre care transportoare blindate Stryker.