• Austria are deja controale temporare la granițele cu unele țări vecine.
  • Germania introduce controale terestre la toate granițele începând din 16 septembrie.
  • Informații despre noile condiții sunt accesibile la www.bmi.bund.de.

Sub presiunea migrației ilegale, mai multe țări europene au introdus controale temporare la graniţele lor. Germania o va face începând de luni. Călătorii vor trebui să se informeze din timp despre noile condiții.

Măsura face parte dintr-o serie mai largă de acțiuni pe care Germania le-a adoptat în ultimii ani pentru a combate migrația ilegală. De altfel, politica de azil şi migrație a revenit în centrul dezbaterilor în Germania, odată cu ascensiunea puternică a partidului de extremă dreapta AdD (Alternativa pentru Germania). „Consolidăm securitatea internă și continuăm linia dură împotriva migrației ilegale”, a declarat ministrul de interne, Nancy Faeser.

Guvernul federal declară că întărirea controalelor este necesară pentru „protecţia securităţii interne împotriva ameninţărilor actuale ale terorismului islamist şi criminalităţii transfrontaliere”, la două săptămâni după atentatul de la Solingen revendicat de gruparea Statul Islamic.

Recomandări

ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA
PLANUL LUI ZELENSKI
FLUIER DE START
NEW LOOK, NEW YOU
CU BEBE LA SPA

Ministerul de Interne a precizat că a notificat Comisia Europeană despre noile controale, fiind vorba despre măsuri excepţionale pe teritoriul UE.

De altfel, impunerea controalelor temporare la frontiere ar putea fi un alt test pentru unitatea UE. După atacul de la Solingen, al cărui autor prezumat este un sirian de 26 de ani care ar fi trebuit expulzat, coaliţia condusă de Scholz a introdus unele măsuri în materie de control al imigraţiei.

Citește și