• 15 cetățeni din Afghanistan au încercat să treacă granița spre Ungaria
  • Aceștia au fost găsiți în compartimentul interior de marfă al unor camioane
  • Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru a stabili măsurile care se impun

15 cetăţeni din Afganistan au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu deşeuri de aluminiu, respectiv piese metalice. Aceștia au fost depistați de polițiștii de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Polițiștii de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au oprit camionul pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară. La volan se afla un cetăţean român, în vârstă de 35 ani, care conducea autotrenul. Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta deşeuri de aluminiu pe ruta România – Ungaria.

Oamenii legii au făcut un control amănunţit al mijlocului de transport, găsind în compartimentul interior de marfă 8 persoane, cu cetățenie afgană.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii afgani aveau între 18 și 23 de ani.

Câteva ore mai târziu, vineri dimineața, la ora 4.30, la acelaşi punct de trecere, poliţiştii de frontieră au depistat alţi şapte cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 12 și 32 de ani, ascunşi într-un camion încărcat cu piese metalice, condus de un cetăţean român.

În ambele situaţii, cetăţenii străini, care sunt solicitanţi de azil în România, au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru stabilirea întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.