• Statele „swing” sunt Arizona, Nevada, Wisconsin, Michigan, Pennsylvania, Caroline de Nord și Georgia.
  • Harris poate domina printre tineri, bărbații cu studii superioare și cei de culoare din clasa de mijloc.
  • Trump poate conduce printre latino credincioși, hispanici, bărbații fără studii superioare și cei de culoare.

A început bătălia pentru voturile celor care nu au o preferință clară. Atât Harris, cât și Trump au grupuri sociale unde șansele lor sunt ceva mai mari decât ale celuilalt.

Campania candidatului republican la președinție a deturnat resursele din Minnesota, Virginia și New Hampshire – state pe care Trump se lăuda că le poate câștiga în timp ce Joe Biden era candidatul democrat – pentru a se concentra în schimb pe un număr mic de state de luptă, scrie The Guardian.

Banii sunt investiți în cele trei state „zid albastru” Pennsylvania, Michigan și Wisconsin, care au fost toate conduse de Biden în 2020 și sunt considerate vitale pentru rezultatul alegerilor din noiembrie.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Un „swing state” sau „purple state” („stat violet”), este un stat care, ipotetic, poate fi câștigat de (sau poate „oscila” către) candidatul democrat sau republican – de aici și denumirea alternativă de „stat violet” – între culorile roșu (a republicanilor) și albastru (a democraților). De obicei, aceste state sunt câștigate cu o marjă mică de voturi. 

În 2024, se preconizează că aceleași state care au jucat un rol decisiv la alegerile din 2020 vor juca un rol la fel de important. Wisconsin oferă 10 voturi în Colegiul Electoral, Pennsylvania oferă 19 voturi, Michigan oferă 15 voturi, Carolina de Nord oferă 16 voturi, Nevada oferă 6 voturi, Georgia oferă 16 voturi, iar Arizona oferă 11 voturi, pentru un total de 93 de voturi.

Citește și