• În 9 iunie România votează pentru europarlamentare și locale.
  • Pe teritoriul României sunt organizate 18.955 de secții de votare.
  • Alegerile din 9 iunie încep la ora 07:00 și se încheie la ora 22:00, cu posibilitatea prelungirii până la ora 23:59.

Campania electorală pentru alegerile din 9 iunie s-a încheiat azi la ora 07.00. Propaganda electorală s-a încheiat și ea. Iar tu trebuie să te fi decis deja cine vrei să te reprezinte. Secțiile de votare se deschid duminică la ora 07:00 dimineața și se închid seara la ora 22:00. În cazuri excepționale programul se poate prelungi cu încă 2 ore, adică până la ora 24:00 în cazul în care mai sunt oameni la coadă și așteaptă să voteze.

E bine să știi că vei primi 5 buletine de vot dacă ești în București, la fel și dacă ești în restul țării. În București primești un buletin de vot pentru primarul de sector, unul pentru consiliul local al sectorului, unul pentru primarul general al capitalei și unul pentru lista consiliului general al municipiului București. Primește al 5-lea buletin de vot pentru că anul acesta avem și alegeri europarlamentare comasate cu alegerile locale.

De asemenea, în restul țării primești la fel 5 buletinele de vot: unul pentru europarlamentare, la fel ca și în București, un buletin pentru primar, unul pentru consiliul local, unul pentru președintele consiliului județean și unul pentru lista de consilieri județeni. E foarte important de știut ce să faci în momentul în care ajungi în secția de votare. Ei bine intri în secție, prezinți actul de identitate, acest document trebuie să fie verificat, apoi să semnezi listele electorale distincte pentru cele 2 tururi de 2 tipuri de scrutin și primești stampilă și cele 5 buletine. Cu acestea 2, cu ștampila și cu buletinele de vot intri în cabină și pui ștampila pe cine vrei să te reprezinte în localitatea ta de domiciliu sau în Parlamentul European.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Citește și