• Maldive au anunțat că vor interzice intrarea în țară a deținătorilor de pașapoarte israeliene, în contextul războiului din Gaza.
  • Interdicția intră în vigoare imediat și va implica modificarea legilor țării și înființarea unui subcomitet care să supravegheze punerea sa în aplicare.
  • Maldive și-a exprimat solidaritatea cu poporul palestinian și a condamnat acțiunile israeliene din Gaza.

Maldive au anunțat că vor interzice intrarea în țară a deținătorilor de pașapoarte israeliene, în contextul războiului din Gaza. Decizia a fost luată de președintele Mohamed Muizzu în urma unei recomandări a cabinetului.

Interdicția intră în vigoare imediat și va implica modificarea legilor țării și înființarea unui subcomitet care să supravegheze punerea sa în aplicare.

Maldive și-a exprimat solidaritatea cu poporul palestinian și a condamnat acțiunile israeliene din Gaza. De asemenea, țara a numit un trimis special pentru a evalua nevoile palestinienilor și plănuiește o strângere de fonduri prin intermediul UNRWA.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

„Împreună cu guvernul și poporul din Maldive, fac apel la o încetare imediată a focului, la încetarea violențelor și la un acces umanitar neîngrădit”, a postat președintele pe X săptămâna trecută.

Ca răspuns la restricțiile de călătorie, Ministerul israelian al Afacerilor Externe a recomandat cetățenilor israelieni să nu călătorească în Maldive și le-a recomandat celor care se află deja în această țară să ia în considerare posibilitatea de a se întoarce acasă, din cauza posibilelor dificultăți în obținerea de asistență din partea ambasadei israeliene în caz de urgență.

Citește și