• „Vă semnalăm o serie de informaţii false vehiculate în platforma X (fostă Twitter), dar şi în alte reţele sociale, care pretind că România ar fost vizată de atacurile cu drone ale Federaţiei Ruse”, arată Ministerul Apărării pe pagina de Facebook.
  • Conform postării, aceste „informaţii” nu au niciun fundament real.
  • MApN adaugă că a informat şi informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de atacuri.

Ministerul Apărării Naţionale avertizează vineri asupra unor informaţii false vehiculate pe internet, potrivit cărora România a fost vizată de atacurile cu drone ale Rusiei, iar armata ar fi executat foc asupra acestora.

„Vă semnalăm o serie de informaţii false vehiculate în platforma X (fostă Twitter), dar şi în alte reţele sociale, care pretind că România ar fost vizată de atacurile cu drone ale Federaţiei Ruse executate în ultimele zile şi că mijloacele de apărare antiaeriană ale Armatei României dislocate la frontieră ar fi executat foc asupra acestora”, arată Ministerul Apărării pe pagina de Facebook.

Conform postării, aceste „informaţii” nu au niciun fundament real.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

„Atacurile executate de Federaţia Rusă au vizat infrastructura portuară ucraineană de la Dunăre şi nu obiective de pe teritoriul României, iar forţele şi mijloacele Ministerului Apărării Naţionale dispuse în zona frontierei cu Ucraina nu au executat, în nicio astfel de situaţie, foc asupra mijloacelor de atac ale Federaţiei Ruse”, precizează reprezentanţii ministerului.

Ministerul Apărării Naţionale a transmis un mesaj ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu normele de drept internaţional.

De asemenea, Ministerul Apărării Naţionale anunţă că, în fiecare dintre situaţiile în care dronele Federaţiei Ruse au atacat obiectivele de pe teritoriul Ucrainei, a intensificat măsurile de monitorizare şi supraveghere a spaţiului aerian naţional cu forţele şi mijloacele aflate în Serviciul de Luptă Poliţie Aeriană.

MApN adaugă că a informat şi informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea. Cu privire la ultimele evenimente, un purtător de cuvânt al NATO a declarat că nu există niciun indiciu privind un atac intenţionat asupra teritoriului Alianţei. „Deşi NATO nu are informaţii care să indice vreun atac intenţionat al Rusiei împotriva teritoriului aliat, aceste acte sunt iresponsabile şi potenţial periculoase”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Citește și