• Un cioban a fost desemnat erou după ce a salvat şase participanţi ai unui maraton mortal în China
  • În urma cursei montane, 21 de persoane au murit
  • Cursa montană de 100 de kilometri din nord-vestul provinciei Gansu s-a transformat într-o capcană mortală din cauza schimbării bruşte de temperatură

Maratonul morţii din China are şi eroi. Un cioban a salvat viața a 6 oameni

 Un cioban a fost desemnat erou după ce a salvat şase participanţi ai unui maraton mortal în China. În urma cursei montane, 21 de persoane au murit.

21 de sportivi şi-au pierdut viaţa în timpul unui ultamaraton montan în China din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Maratonul morţii a provocat indignare în rândul oamenilor, dar a adus şi laude pentru Zhu Keimag, un cioban care a salvat viaţa a şase participanţi, relatează Yahoo News.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI E CĂUTAT DE ARMATĂ
CUM PREPARI O SALATĂ SĂNĂTOASĂ?
CREANGĂ TE INVITĂ LA EL ACASĂ
POȚI TRĂI FĂRĂ CULTURĂ?
POPULAȚIA ROMÂNIEI E ÎMBĂTRÂNITĂ
RĂZBOI ÎN UCRAINA

Cursă mortală din cauza vremii

Cursa montană de 100 de kilometri din nord-vestul provinciei Gansu s-a transformat într-o capcană mortală din cauza schimbării bruşte de temperatură. Concurenţii au fost nevoiţi să supravieţuiască maratonului pe ploaie, vânt puternic şi grindină.

Incidentul a lăsat China îndoliată, iar mulţi oameni se întreabă de ce organizatorii au ignorat avertismentele meteorologice.

Cum a devenit un cioban erou național

Zhu Keming era cu oile la păşune când vremea s-a schimbat. Ciobanul s-a îndreptat repede către o peşteră unde a depozitat haine şi alimente pentru situaţii de urgenţă, iar pe drum omul l-a găsit pe unul dintre cei 172 de concurenţi ai cursei, care stătea nemişcat, aparent având crampe.

Zhu l-a adus pe bărbat în peşteră, i-a masat mâinile şi picioarele îngheţate, a aprins un foc şi i-a uscat hainele.

Alţi patru sportivi au intrat în peşteră şi i-au spus ciobanului că mai mulţi oameni sunt afară, unii aflându-se în stare de inconştienţă.

Zhu a părăsit din nou peştera şi, înfruntând grindina şi temperaturile extrem de scăzute, a ajuns la un alergător întins pe jos. L-a purtat în braţe spre adăpost şi l-a înfăşurat în pături, salvându-i viaţa.

„Vreau să spun cât de recunoscător îi sunt omului care m-a salvat. Fără el, aş fi fost lăsat acolo”, a scris sportivul Zhang Xiaotao, pe reţeaua socială Weibo.

Zhu a fost desemnat erou în China pentru acţiunile sale altruiste, dar ciobanul a declarat presei de stat că este „doar o persoană obişnuită care a făcut un lucru foarte obişnuit”.

Ciobanul a salvat trei bărbaţi şi trei femei, dar regretă că nu a putut să facă mai mult pentru a-i ajuta pe restul.

„Au fost oameni care nu au putut fi salvaţi. Erau doi bărbaţi lipsiţi de viaţă şi nu puteam face nimic pentru ei. Îmi pare rău”, a spus el.

Cinci alte curse cross-country şi maratoane au fost anulate la scurt timp după tragicul eveniment.