• Președintele Iohannis vrea să trimită un sistem PATRIOT Ucrainei.
  • În trei ani de zile, România a lansat o singură rachetă cu sistemul PATRIOT.
  • Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, are mari rețineri privind trimiterea sistemelor în Ucraina.
  • Decizia finală se va lua în Consiliul Suprem de Apărare al Țării, condus de Klaus Iohannis.

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit în această seară, într-o emisiune televizată, despre trimiterea sistemelor PATRIOT în Ucraina.

„Decizia se va lua în CSAT”, afirmă Premierul României.

„Rusia nu își permite să atace România și nici nu va ataca România. Nu cunosc discuțiile dintre Iohannis și Biden. Am vorbit cu Președintele…A rămas că decizia se va lua în CSAT. O astfel de decizie, de a trimite PATRIOT în Ucraina, ar deranja Rusia. Am avut o discuție cu ministrul Apărării. Mi s-a spus că sunt anumite rezerve din partea experților MApN. Nu este o decizie politică. Este o decizie mult mai complexă. Este o decizie trebuie dusă în CSAT. Dar pe mine mă bucură reacția Moscovei. Înseamnă că contăm. Și se vede că lumea se coalizează împotriva dictatorului Putin”.

Recomandări

PUTIN AMENINȚĂ COREEA DE SUD
CÂND VOR FI ALEGERILE PREZIDENȚIALE?
RUSIA ATACĂ MASIV UCRAINA
HOLD THE PATRIOT!
22 DE OAMENI MOR ÎN GAZA
NOUL LOOK DE FĂCUT BANI

Duminică seară, Marcel Ciolacu a declarat că nu a discutat cu președintele Klaus Iohannis după întoarcerea acestuia din SUA, dar că în schimb s-a consultat cu ministrul Apărării despre posibilitatea ca România să dea un sistem de rachete antiaeriene Patriot Ucrainei, iar Angel Tîlvăr are mari rețineri.

Decizia se va lua însă în Consiliul Suprem de Apărare al Țării, condus de Klaus Iohannis.

După întâlnirea cu președintele Biden, Klaus Iohannis a declarat că România este deschisă să discute posibilitatea trimiterii unui sistem de apărare aeriană Patriot în Ucraina, dar acum decizia președintelui nu este văzută cu ochi buni la MApN.

Citește și