• Marcel Ciolacu a adresat o cerere ministrului de Interne să vină la ședința următoare cu o hotărâre de guvern pentru stabilirea datei alegerilor prezidențiale.
  • El a dat două alternative, 15 sau 29 septembrie.
  • În ultimele zile, liberalii și social-democrații au purtat multiple negocieri pentru stabilirea acestei date.

Marcel Ciolacu forțează mâna liberalilor în privința stabilirii datei alegerilor prezidențiale. Ultima mișcare a făcut-o cu puțin timp în urmă, la începutul ședinței de Guvern.

Marcel Ciolacu a adresat o cerere ministrului de Interne și vicepremierului PNL, Cătălin Predoiu, să vină la ședința următoare cu o hotărâre de guvern pentru stabilirea datei alegerilor prezidențiale și a dat și două alternative, 15 sau 29 septembrie.

În ultimele zile, liberalii și social-democrații au purtat multiple negocieri pentru stabilirea acestei date. Liberalii au solicitat ca alegerile prezidențiale să aibă loc în luna noiembrie, final de noiembrie, început de decembrie. Liderii PNL și-au dat seama că luna septembrie ar avantaja PSD și au enunțat public mutarea prezidențialelor în decembrie, pe motiv că ar interfera cu începutul școlii. Liderii PSD resping propunerea liberalilor și le cer să își respecte promisiunea.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
SE DEȘERTIFICĂ ROMÂNIA?
ÎN CE INVESTEȘTI? TRAVEL DE LUX
MEDVEDEV AMENINȚĂ SUA
CUM S-AU DESCURCAT ELEVII LA MATE?
3 DE LA USR VOR LA PALATUL COTROCENI

Cele două partide au agreat în martie, la propunerea PSD, ca alegerile prezidențiale să fie organizate în luna septembrie. Decizia a fost luată la pachet cu comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare.

Citește și