• Premierul Marcel Ciolacu și-a anunțat oficial candidatura la președinție marți, cu un videoclip postat pe Facebook, spunând că a luat decizia „după ce s-a consultat cu românii”.
  • Marcel Ciolacu ar urma să fie confirmat pentru un nou mandat de președinte al PSD.
  • El se află în această funcție de la Congresul PSD din 22 august 2020.

A venit ziua cea mare pentru PSD și, mai ales, pentru Marcel Ciolacu. E congresul la care va fi validată candidatura sa la alegerile prezidențiale. Mai mult, reușește în sfârșit să o dea la o parte pe Gabriela Firea, cea care nu va mai fi prim-vicepreședinte. L-a ales pe Daniel Băluță, primarul de la sectorul 4. L-a păstrat și pe Sorin Grindeanu. Mihai Tudose îi ia locul lui Vasile Dâncu, iar Paul Stănescu rămâne secretar general.

Marcel Ciolacu a vorbit despre trecutul PSD, când a fost ales președinte. „Ne pierdusem încrederea în noi. Acela a fost momentul de cotitură. Nu aveam multe variante. Una de nenceput, de a ne da bătuți. Am ales calea grea, calea luptei. Am reușit să recâștigăm încrederea oamenilor. Am reformat partidul și l-am dus la guvernare. Acesta este adevărul și trebuie să fim mândri de acest lucru”, a spus președintele PSD.

El a vorbit despre un proiect prezidențial de „reînnoire națională”. „Este momentul să fac un pas în față și să spun cu toată încrederea: da, voi candida și voi câștiga președinția României”, a spus Ciolacu, moment în care cei din sală l-au aplaudat.

Recomandări

ISRAELUL ATACĂ HEZBOLLAH
ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BILLIE VOTEAZĂ CU KAMALA
S-A ALES FUMUL
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA
PLANUL LUI ZELENSKI

„Românilor li s-a promis o Românie educată și au primit un sistem de educație eșuat. Adevărul este că onestitatea față de cetățeni a lipsit de la tribuna prezidențială. Am avut președinți cărora nu le-a păsat de oameni. După 20 de ani, România are nevoie de un președinte echilibrat. Un președinte trebuie să accepte că puterea trebuie împărțită, nu acaparată de un singur om sau un singur partid. România are nevoie de un președinte care să unească. După 20 de ani, România are nevoie de un președinte cu suflet, căruia să îi pese de toți românii. Nu trebuie un președinte care împarte românii, între buni și răi, între tineri și bătrâni, între de dreapta și de stânga, între săraci și bogați. Toți românii trebuie respectați”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește și