• Atât PNL, cât și USR, au criticat impozitarea cu 10% a concediilor medicale și au anunțat depunerea de inițiative legislative care să elimine acest impozit.
  • De la începutul anului 2024 a intrat în vigoare o nouă taxă în România, contribuția de 10% aplicată asupra concediilor medicale.
  • Guvernul a introdus plata contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS) pentru perioada în care angajații se află în concediu medical.

Marcel Ciolacu a declarat joi că va stabili împreună cu ministrul Sănătăţii şi cel al Finanţelor o „foaie de parcurs” pentru rezolvarea situaţiei concediilor medicale pentru pacienţii cu boli grave şi femeile însărcinate.

„Vreau, de asemenea, să stabilim cu domnul ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi cu domnul ministru al Finanţelor o foaie de parcurs în privinţa rezolvării situaţiilor concediilor medicale pentru pacienţii cu boli grave şi femeile însărcinate. Descurajez şi trebuie să descurajăm abuzul de concedii medicale nejustificate, însă este nevoie şi de o clarificare legislativă în sprijinul celor aflaţi în situaţiile în care acest tip de concediu este obligatoriu”, a declarat Marcel Ciolacu joi, în debutul şedinţei de guvern.

De la începutul anului 2024 a intrat în vigoare o nouă taxă în România, contribuția de 10% aplicată asupra concediilor medicale.

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

Guvernul a introdus plata contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS) pentru perioada în care angajații se află în concediu medical. Impozitarea cu 10% a concediilor medicale a fost introdusă în decembrie 2023 prin Ordonanță de urgență. Ministrul PNL al Finanțelor, Marcel Boloș, a apărat la acea vreme măsura, susținând, în mod fals, că ea nu se aplică pacienților oncologici sau în cazul concediilor de maternitate.

Citește și: