Marea Britanie anunţă o victorie importantă în lupta cu virusul. Britanicii au atins pragul de 20 de milioane oameni vaccinați cu prima doză.

Premierul Boris Johnson a lăudat tot personalul implicat în campania de vaccinare. Şi ministrul Sănătăţii a ţinut să le transmită britanicilor un mesaj de mulţumire pe Twitter.

„Vreau să mulţumesc fiecărei persoane care s-a prezentat pentru face vaccinul, pentru că ştim cu o încredere din ce în ce mai mare că vaccinul te protejează, îţi protejează comunitatea şi, de asemenea, este calea de ieşire din această situaţie pentru noi toţi”, a declarat Matt Hancock.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Pentru a grăbi procesul de vaccinare, britanicii au folosit locuri inedite ca centre de vaccinare. Printre ele se numără și Catedrala Salisbury.

Marea Britanie a înregistrat în ultima săptămână cel mai mic număr de cazuri noi din ultimele 5 luni. Cazurile sunt în scădere cu 21,2% faţă de săptămâna precedentă, iar decesele cu 33,5%. Motive de îngrijorare, însă, încă există. O nouă tulpină identificată pentru prima dată în Brazilia a fost deja întâlnită la şase cazuri de infectare din Marea Britanie.