• Marea Britanie interzice intrarea în țară a călătorilor veniți din Portugalia și America de Sud.
  • Britanicii sunt îngrijorați sunt îngrijorați de noua variantă de Covid apărută în Brazilia.
  • Această mutație „este cea mai îngrijorătoare dintre toate” în ceea ce privește răspunsul imun, spune Ravi Gupta, profesor de microbiologie la Universitatea Cambridge.

Marea Britanie interzice intrările din America de Sud și Portugalia, pe fondul îngrijorărilor legate de noua variantă de Covid apărută în Brazilia, a anunțat joi ministrul transporturilor Grant Shapps, transmite Reuters.

„Am luat decizia urgentă de a opri sosirile din Argentina, Brazilia, Bolivia, Capul Verde, Chile, Columbia, Ecuador, Guyana Franceză, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay și Venezuela începând cu 15 ianuarie 2021, în urma depistării unii noi variante a coronavirusului în Brazilia.”,  a scris Grant Shapps pe Twitter.

Totodată, au fost suspendate și călătoriile din Portugalia către Marea Britanie, având în vedere legăturile sale puternice de călătorie cu Brazilia.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Shapps a mai spus cănoile măsuri nu se vor aplica resortisanților britanici și irlandezi și resortisanților țărilor terțe cu drept de ședere, însă călătorii care se întorc din aceste destinații trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile.

Denumită E484K, această mutație este purtată de variante care au apărut în Africa de Sud și, mai recent, în Brazilia și Japonia, dar nu și în varianta engleză, a cărei expansiune mondială este pe primul loc. Această mutație „este cea mai îngrijorătoare dintre toate” în ceea ce privește răspunsul imun, spune Ravi Gupta, profesor de microbiologie la Universitatea Cambridge.