• Candidații selectați cu o diplomă de licență sau de masterat, indiferent de țara în care s-au născut, vor primi o viză de muncă de doi ani și vor putea să-și aducă familiile.
  • Cei care dețin un doctorat pot solicita o viză de ședere de trei ani. Absolvenții pot trece apoi la alte vize de muncă pe termen lung.
  • Rishi Sunak, cancelarul, a declarat că aceasta va permite Regatului Unit să se dezvolte ca un centru internațional pentru inovare, creativitate și antreprenoriat.

Absolvenții de la cele mai bune universități din lume, inclusiv Harvard și Yale, vor fi eligibili pentru vize de muncă în Marea Britanie, în cadrul unei noi campanii de imigrare post-Brexit, menită să „pună abilitățile și talentele pe primul loc”.

Luni, guvernul va lansa traseul său de „persoane cu potențial ridicat” pentru a atrage „cei mai străluciți și cei mai buni” absolvenți de la cele mai prestigioase universități de peste hotare pentru a veni să lucreze în Marea Britanie la începutul carierei lor, scrie The Telegraph.

Candidații selectați cu o diplomă de licență sau de masterat, indiferent de țara în care s-au născut, vor primi o viză de muncă de doi ani și vor putea să-și aducă familiile. Cei care dețin un doctorat pot solicita o viză de ședere de trei ani. Absolvenții pot trece apoi la alte vize de muncă pe termen lung.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Această măsură face parte din noul regim de imigrație post-Brexit al guvernului, bazat pe puncte, menit să atragă lucrători calificați și talentați din întreaga lume, după ce s-a pus capăt libertății de circulație pentru cetățenii UE.

Guvernul englez are o nouă abordare

Priti Patel, ministrul de interne, a declarat că această nouă rută „interesantă” face parte din ambiția guvernului de a „pune pe primul loc abilitățile și talentul, nu locul de proveniență”.

Rishi Sunak, cancelarul, a declarat că aceasta va permite Regatului Unit să se dezvolte ca un centru internațional pentru inovare, creativitate și antreprenoriat.

Vrem ca afacerile de mâine să fie construite aici, astăzi, și de aceea fac apel la studenți să profite de această oportunitate incredibilă de a-și făuri carierele aici”, a adăugat el.

Noua schemă va fi văzută, de asemenea, ca parte a unei încercări a lui Boris Johnson de a lăsa în urmă „partygate” prin lansarea unei serii de inițiative politice pentru a arăta beneficiile Brexitului.

Duminică, premierul a deschis calea pentru revenirea lirei și unciei în magazinele britanice cu un plan de abrogare a legii derivate din UE care impune utilizarea unităților metrice pentru toate schimburile comerciale, cu doar câteva excepții limitate.