• Downing Street nu își schimbă poziția cu privire la cererea Ucrainei de a lansa arme Storm Shadow în Rusia.
  • Președintele ucrainean s-a întâlnit joi cu Keir Starmer în No 10 și și-a reiterat cererea de a trage rachete Storm Shadow.
  • Zelenski a îndemnat în mod repetat puterile occidentale, inclusiv Marea Britanie, să dea Kievului undă verde pentru a trage cu aceste arme.

Marea Britanie nu a ridicat restricțiile privind utilizarea rachetelor cu rază lungă de acțiune de către Ucraina după vizita lui Volodimir Zelenski, a declarat Downing Street, scrie The Guardian.

Președintele ucrainean s-a întâlnit joi cu Keir Starmer în No 10 și și-a reiterat cererea de a trage rachete Storm Shadow și alte arme furnizate de Occident în interiorul teritoriului rus.

Zelenski a îndemnat în mod repetat puterile occidentale, inclusiv Marea Britanie, să dea Kievului undă verde pentru a trage cu aceste arme, care au o rază maximă de acțiune de aproximativ 250 km, asupra siturilor militare ruse care sunt folosite pentru a ținti orașele și infrastructura ucrainene.

Recomandări

KADÎROV SUSPECTĂ RUȘII
N-A MERS PT. ZELENSKI
MILTON LOVEȘTE FLORIDA
RUTTE NU SE TEME DE TRUMP
NADAL, O LEGENDĂ!
NO BABIES, JUST PETS!

SUA și Regatul Unit păreau pregătite să cedeze la cererea Kievului luna trecută, înainte de călătoria lui Starmer la Washington DC, unde prim-ministrul a purtat discuții cu președintele SUA, Joe Biden. Cu toate acestea, nu a existat nicio schimbare de poziție după întâlnirea dintre Starmer și Biden, iar Downing Street a indicat joi că nu se va produce nicio schimbare.

Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului a declarat reporterilor că „niciun război nu a fost câștigat vreodată de o singură armă și nu există nicio schimbare în politica guvernului privind utilizarea rachetelor cu rază lungă de acțiune”. Ei au indicat că miniștrii analizează alte modalități de a sprijini Ucraina. „Aceste discuții nu se axează pe echipamente individuale, ci pe sprijinul strategic pentru Ucraina”, au declarat aceștia. „Intrarea în mai multe detalii cu privire la aspectele operaționale ar fi un cadou pentru Putin”.

Alături de Starmer, Zelenski s-a întâlnit cu noul secretar general al NATO, Mark Rutte. Rutte a declarat reporterilor că este la latitudinea guvernelor individuale „să decidă cum pot fi folosite armele pe care le livrează în Ucraina” și a reluat ideea că „nu va fi un singur sistem de arme care va face schimbarea”.

Citește și