• În contextul intensificării conflictului dintre Israel și Hezbollah, mai mult de 10.000 de britanici ar putea fi încă în Liban.
  • Sirenele de rachete au răsunat în Tel Aviv, iar armata israeliană a interceptat o rachetă lansată din Liban.
  • Sir Keir Starmer a îndemnat cetățenii britanici din Liban să plece imediat.

Sute de soldați britanici sunt trimiși în Cipru pentru a se pregăti pentru o posibilă evacuare a mii de cetățeni britanici din Liban, pe măsură ce conflictul dintre Israel și Hezbollah se intensifică, scrie The Independent.

Sir Keir Starmer le-a spus cetățenilor britanici aflați încă în Liban că „acum este momentul să plece”, aproximativ 700 de soldați britanici fiind desfășurați în mod iminent pentru a asista sutele de soldați care așteaptă deja să ajute cetățenii britanici blocați. Oficialii guvernamentali se tem că ar putea exista mai mult de 10.000 de cetățeni britanici încă în Liban.

Aceasta vine în timp ce sirenele de rachete au răsunat în Tel Aviv în această dimineață, când armata israeliană a declarat că a interceptat o rachetă sol-sol lansată din Liban.

Recomandări

TACE... DAR ȘI PACE!
„FEMEILE NU SUNT LIBERE”
SUA AJUTĂ UCRAINA
HEZBOLLAH VIZEAZĂ MOSSAD
CUM SCHIMBĂM EDUCAȚIA?
AM PIERDUT ȘI TRENUL ĂSTA

Aceasta este prima dată când Hezbollah vizează Tel Aviv, în centrul Israelului, de la tirul aproape zilnic de rachete peste graniță de la sfârșitul anului trecut, după atacul Hamas din 7 octombrie și războiul de represalii al premierului israelian Benjamin Netanyahu împotriva Gazei.

Bombardamentul de două zile al Israelului asupra sudului Libanului a ucis peste 560 de persoane, majoritatea civili, a declarat Ministrul libanez al Sănătății. Acesta a descris atacurile drept un „carnagiu”, care a forțat zeci de mii de oameni să fugă din sudul țării.

Citește și