• Despre dronele găsite pe teritoriul Românie, Zaharova spune că România ocupă o poziție comodă.
  • Amenințările Rusiei sunt departe de a se opri, spune Cristian Unteanu, editorialist, iar declarația Zaharovei nu este o întâmplare.
  • Pe 15 septembrie, restricția impusă de România asupra transportului de grâne ucrainene în Europa ar urma să ia sfârșit.

Maria Zaharova spune că exercițiile NATO de pe coasta de nord a Mării Baltice confirmă natura NATO ca „organizație militară agresivă”. Cât despre dronele găsite pe teritoriul Românie, Zaharova spune că România ocupă o poziție comodă.

„Vă aduceți aminte de un film Somn despre nesomn, atunci un vizir a spus fraza somn despre nesomn și nu somn pe nesomn. Iertați-mă, dar e absurd! Aceasta este o jonglare…nici nu știu cum să-i zic, a faptelor, a ceva de neînțeles. Nimeni nu a înțeles ce a fost asta. Toți m-au întrebat ce a fost asta. Nu mă întrebați pe mine, întrebați partea română. Dar cum puteți să explicați poziția României? Dar cum să o explic? România ocupă orice poziție care e comodă. Pentru că nu răspunzi pentru nimic și poți să născocești lucruri și să dai vina pe alții”, a spus Maria Zaharova, purtător de cuvânt MAE rus.

„Cred că în egală măsură doamna Zakharova vorbește pentru proprii cetățeni. Sunt numai câteva zile după un incident extrem de grav petrecut la granița României, două bucăți din drone rusești care continuă invazia barbară împotriva Ucrainei au căzut pe teritoriul României”, a explicat Miroslav Țașcu-Stavre, analist de politică externă.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Amenințările Rusiei sunt departe de a se opri, spune Cristian Unteanu, editorialist, iar declarația Zaharovei nu este o întâmplare. Pe 15 septembrie, restricția impusă de România asupra transportului de grâne ucrainene în Europa ar urma să ia sfârșit.

„Este absolut clar că vor merge mai departe cu aceste amenințări mai mult sau mai puțin voalate adresate tuturor țărilor occidentale, dar ca moment special vine 15 septembrie. Vă reamintesc că este momentul în care măsurile restrictive decise de Comisia Europeană după cererea celor 5 țări din est dintre care și România, de a restricționa sever circulația grânelor ucrainene prin aceste țări către Europa ia sfârșit sau ar trebui să ia sfârșit”, a spus Cristian Unteanu, editorialist.

Citește și: