• Invitația adresată de Marine Le Pen prim-ministrei Giorgia Meloni s-ar putea dovedi semnificativă.
  • „Acesta este momentul să ne unim, ar fi cu adevărat util. Dacă vom reuși, vom deveni al doilea grup din Parlamentul European”, a spus ea.
  • Partidul Adunarea Națională (RN) al lui Le Pen este în prezent parte integrală a grupului politic Identitate și Democrație (ID).

Marine Le Pen a invitat-o pe șefa guvernului italian Giorgia Meloni să își unească forțele pentru a construi un grup politic european care ar fi al doilea cel mai mare bloc din Parlamentul European, după alegerile din 6-9 iunie.

Invitația adresată de Marine Le Pen prim-ministrei Giorgia Meloni s-ar putea dovedi semnificativă.

„Acesta este momentul să ne unim, ar fi cu adevărat util. Dacă vom reuși, vom deveni al doilea grup din Parlamentul European. Cred că nu ar trebui să ignorăm o astfel de oportunitate”, a spus ea, vorbind duminică pentru ziarul italian Corriere della Sera.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Meloni, care este curtată de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a colabora cu Partidul Popular European de centru-dreapta, a răspuns că este deschisă la cooperare cu orice partid de dreapta, dar nu a vorbit explicit despre o unificare în Parlamentul UE.

Partidul Adunarea Națională (RN) al lui Le Pen este în prezent parte integrală a grupului politic Identitate și Democrație (ID), în timp ce partidul Frații Italiei, al lui Meloni, este membru al Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR).