• Ciprian Gălușcă e coordonatorul campaniei pentru Păduri și Biodiversitate al Greenpeace România
  • Ciprian Gălușcă: Nu mai vrea nimeni haină de urs, să mănâce salam de urs
  • Ciprian Gălușcă: Avem, în schimb, niște vânători care vor să aibă niște trofee

Ciprian Gălușcă a fost invitatul lui Marius Tucă, marți, în emisiunea difuzată de Aleph News. El a vorbit despre vânătoarea de urși din România și cazul Arthur și despre cei dornici să obțină trofee.

„Trecem printr-o transformare la nivel global, încercăm să avem o altă relație cu natura. Ajungem în punctul în care trebuie să conviețuim cu biodiversitatea. Nu mai vrea nimeni haină de urs, să mănâce salam de urs. Avem, în schimb, niște vânători care vor să aibă niște trofee”, a spus Ciprian Gălușcă, la Aleph News.

Reprezentant Greenpeace România spune că, în spate, sunt interese financiare și chiar grupări de crimă organizată.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Vin să vâneze trofee, să facă bani, e vorba de crimă organizată. Sunt niște interese și produce și bani. Cu privire la situația cu Arthur, am avut două anchete. Din păcate ministerul a ales să nu ne spună mare lucru decât că s-au respectat procedurile. Au invocat un motiv penibil: că există o anchetă la Odorheiu Secuiesc, asta nu îi împiedică să facă publice actele din acest dosar. Ce e mai greșit de atât e că ministrul a simțit nevoia de a clarifica faptul că cel mai bine la asta se pricep vânătorii. Din 2015 încoace au fost omorâți sute de urși prin derogări. Trebuie să aflăm cine sunt cei care au împușcat aceste exemplare și în ce baza s-au dat derogările”, a adăugat Ciprian Gălușcă.

Ciprian Gălușcă e coordonatorul campaniei pentru Păduri și Biodiversitate al Greenpeace România.