Marius Tucă Show începe la șapte, diseară, aici, la Aleph News. Invitații de azi sunt artistul vizual Traian Cherecheș, actorul și regizorul Gelu Colceag și publicistul Ion Cristoiu.

“Creativitatea are nevoie de curaj”. Aceste cuvinte ale lui Henri Matisse i se potrivesc foarte bine lui Traian Cherecheș, pentru care explorarea interioară capătă mereu conotații noi. Odată e un tablou, odată e o sculptură, altădată e o piesă muzicală, întotdeauna e explorare. Traian Cherecheș își împarte existența între București și Paris.

Compune muzică electronică, pictează abrupt și mistic, arta lui te face să emigrezi din realitate înapoi în tine.  Hai să-l cunoști diseară pe Traian Cherecheș! Traian Cherecheș nu e un postmodern, e un meta-postmodern. Intră pe alephnews.ro diseară la șapte, pentru o întâlnire cum n-ai mai avut, cu unul dintre artiștii momentului!

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Actorul și regizorul Gelu Colceag împlinește astăzi 72 de ani. Are un parcurs profesional cu totul excepțional. S-a împărțit între G.B. Shaw, Moliere, Sheakespeare, bineînțeles, și dramaturgi români de valoare. A cochetat chiar și cu Opera Națională, cu Teatrul DAIA și nici televiziunea nu i-a rămas străină. În calitate de regizor, a realizat numeroase producții tv. A simțit și el ce înseamnă să nu mai trăiești teatrul, să nu mai mănânci teatru pe pâine, din cauza restricțiilor impuse în perioada pandemiei.  Află cum s-a gestionat Gelu Colceag în greaua perioadă prin care am trecut (și prin care încă mai trecem) diseară, la Marius Tucă Show, într-o discuție informală.

Știți reclama aia cu “Să înceapă relaxarea”? Ei, na, c-a început și relaxarea! Cu lingurița, să nu ne cadă greu. Ne-a dat drumul la terase, mergem la teatru, nu mai purtăm mască pe afară… Ministrul Sorin Cîmpeanu anunță cu emfază că de miercuri toți copiii ar putea să meargă la școală fizic. Superb! Bine că nu mai sunt decât patru săptămâni de școală! Bune și alea. Decât deloc…!

Cel mai ager ochi critic din peisajul mediatic românesc (și aici ne place cum am spus-o), publicistul Ion Cristoiu, vine la Marius Tucă Show diseară. “Clopoțelul sună / Jocul să-l lăsm, / Așezați în rânduri / În clasă intrăm. / Hai, grăbește pasul, / Nu te mai juca, / Lecția începe, / Nu întârzia!” (poem superb despre revenirea la școală)