- „Scurgerile din dosare sunt un red line pe care n-aș vrea să-l tolerez”
- „Am o deschidere destul de largă cu aproape toată presa”
- „Vreau să înțeleagă că DNA trebuie să rămână în zona premium a investigațiilor”
- „Situația fugarilor scade încrederea pe întreg actul de Justiție. Există un efect demotivant și pe procurori”
- „Trebuie să îi privăm de resurse până la finalizarea rechizitoriului”
- „În 2016, România a raportat sechestre mai mari decât suma tuturor sechestrelor din statele UE. Trebuie să raportăm exact ceea ce avem, trebuie să fim realiști”
- „Pe fugari trebuie făcută o analiză la nivelul ministerului de Justiție împreună cu parchetele și instanțele”.
„Scurgerile din dosare generează uneori așteptări care nu sunt ajustate cu punctul final. Eu cred în ideea ca presa să fie cât se poate de informată. Există și scurgeri din dosare care alterează rezultatul final. Scurgerile din dosare sunt o chestiune de netolerat. Nu este politica noastră să ne facem imagine pe scurgerile din dosare. Imaginea DNA trebuie conturată pe baza rezultatelor. Din dosarul Otopeni scurgerile nu au fost de la noi. Există scurgeri din dosare care n-au legătură cu complexitatea cauzelor pe care ar trebui să le ancheteze DNA.
Advertisment
Scurgerile din dosare sunt un red line pe care n-aș vrea să-l tolerez. Comunicarea publică a DNA se face de la nivel central. Am o deschidere destul de largă cu aproape toată presa. Avem o parte de șefi noi în serviciile teritoriale ale DNA. Vreau să înțeleagă că DNA trebuie să rămână în zona premium a investigațiilor. DNA este o instituție stabilizată”, a declarat procurorul șef al DNA, Marius Voineag, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.
Șeful DNA a comentat și impactul pe care-l are la nivelul instituției și Justiției situația fugarilor, condamnați în dosarele DNA dar refugiați în principal în Italia:
Recomandări
„Situația fugarilor scade încrederea pe întreg actul de Justiție. Există un efect demotivant și pe procurori. Trebuie să îi privăm de resurse până la finalizarea rechizitoriului. Investigațiile financiare paralele ar trebui să aibă o însemnătate importantă. Trebuie probată infracțiunea de bază dar trebuie să le luăm și resursele. În 2016, România a raportat sechestre mai mari decât suma tuturor sechestrelor din statele UE. Trebuie să raportăm exact ceea ce avem, trebuie să fim realiști. Trebuie să urmărim banii atât cei aflați în mâinile terților cât și cei ascunși. Pe fugari trebuie făcută o analiză la nivelul ministerului de Justiție împreună cu parchetele și instanțele”.
Citește și
- Ricky Martin anunță divorțul de Jwan Yosef după șase ani de căsnicie. Mesajul artistului despre decizia luată
- FOTO. Raid la palatul din Sankt Petersburg al lui Evgheni Prigojin. Serviciile de securitate au confiscat peruci, arme și lingouri de aur
- Exercițiile care încetinesc apariția simptomelor de Alzheimer. Ce trebuie să faci zilnic
Partenerii noștri