• Pacient: Nimeni nu spunea „Stați linistiți, venim sa va scoatem” sau ceva, sa stii ca nu te-au parasit acolo!”
  • Procurorii au deschis o anchetă pentru ucidere din culpă
  • Patru oameni au murit și peste 100 de pacienți au fost evacuați

Un bărbat a povestit, la Aleph News, clipele de groază prin care a trecut, imediat după ce un incendiu a pornit la Institutul „Matei Balș”.

Singurul lucru pe care l-am auzit a fost „Rămâneți în camere”, când a început să fie fum peste tot. După aceea, a fost explozia, s-a stins lumina, s-a oprit oxigenul la care eram legat și s-a făcut liniște”, a spus un pacient care era internat la Institutul „Matei Balș”, în timp ce a izbucnit incendiul, în urma căruia patru oameni au murit.

Bărbatul internat a precizat, la Aleph News, că „minute în șir se auzeau doar pompierii la parter”.Nimeni nu spunea „Stați linistiți, venim sa va scoatem” sau ceva, sa stii ca nu te-au parasit acolo!”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

M-a trezit mirosul pericolului. Fumul. Când am deschis ușa de la salon, intra și mai mult înăuntru. M-am dus repede la fereastră să o deschid, că să între aer curat. Cum am deschis fereastră, s-a auzit o bubuitură, o explozie, trei etaje mai jos, s-a stins lumina, a venit și mai mult fum.

La un moment dat a venit o doctoriță speriată și ea, săraca, toată plină de fum și în lacrimi, și m-a întrebat foarte mirată: nu coborâți, dacă puteți? Am răspuns: da, cobor, dar nu mi-a spus nimeni, n-a dat niciun ordin de evacuare. În urmă mea, cei de la SMURD și infirmierii cărau seniorii care nu se puteau deplasa, în prosoape pe scări, îi duceau la camera de gardă.”