• Odată cu noul sezon estival, traficul se intensifică, la fel ca și activitatea tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, iar aceștia par a fi principalii factori care stau la baza creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19 în Grecia, a anunțat astăzi Organizația Națională de Sănătate Publică, citată de Kathimerini.
  • Președintele organizației, Theoklis Zaoutis, și expertul în epidemiologie și medicină preventivă, Dimitris Paraskevis, au prezentat astăzi la Atena, în cadrul unei ședințe de informare de urgență, date care arată că numărul de cazuri active din întreaga țară se situează în prezent între 150.000 și 200.000.
  • Paraskevis a precizat că cea mai mare creștere a numărului de cazuri se înregistrează în insulele Ionice și în sudul Mării Egee, precum și în Creta, dar și în Atena.

Odată cu noul sezon estival, traficul se intensifică, la fel ca și activitatea tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, iar aceștia par a fi principalii factori care stau la baza creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19 în Grecia, a anunțat astăzi Organizația Națională de Sănătate Publică, citată de Kathimerini.

Președintele organizației, Theoklis Zaoutis, și expertul în epidemiologie și medicină preventivă, Dimitris Paraskevis, au prezentat astăzi la Atena, în cadrul unei ședințe de informare de urgență, date care arată că numărul de cazuri active din întreaga țară se situează în prezent între 150.000 și 200.000.

Paraskevis a precizat că cea mai mare creștere a numărului de cazuri se înregistrează în insulele Ionice și în sudul Mării Egee, precum și în Creta, dar și în Atena.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Experții se așteaptă ca valul actual să atingă apogeul până la mijlocul lunii în Grecia

De asemenea, numărul internărilor în spitale și al pacienților intubați a crescut în ultimele trei săptămâni, au declarat oficialii Organizației Naționale de Sănătate Publică, adăugând că sistemul de sănătate publică nu este încă supus unei presiuni prea mari.

Cu toate acestea, ei au declarat că, potrivit comitetului de experți care consiliază guvernul, va recomanda ca măștile să fie din nou obligatorii în toate locurile publice închise, cum ar fi supermarketurile și magazinele.