• Alegerea lui Meloni pentru premiul Atlantic Council și a lui Musk ca prezentator provoacă furie în consiliu.
  • Înainte de a prelua puterea, Meloni a fost un susținător explicit al lui Trump.
  • Meloni l-a întâlnit pentru prima dată pe Musk la Roma în luna iunie a anului trecut.
  • Trump a declarat recent că, dacă va câștiga alegerile, îl va numi pe Musk să conducă „o comisie pentru eficiența guvernului”.

Elon Musk îi va înmâna Giorgiei Meloni premiul Atlantic Council pentru global citizen award la New York.

Se crede că prim-ministrul italian de extremă dreapta „resuscitează” legăturile cu aliații lui Donald Trump înainte de alegerile prezidențiale din SUA, conform the Guardian.

Meloni l-a ales pe Musk să îi înmâneze premiul

Meloni va primi premiul în cadrul unui dineu de gală în marja Adunării Generale a ONU, în semn de recunoaștere a „rolului său inovator în calitate de prima femeie prim-ministru a Italiei, a sprijinului său puternic pentru Uniunea Europeană și alianța transatlantică și a președinției Group of Seven din 2024”.

Recomandări

ROUTH A LĂSAT BILETE
STARE DE URGENȚĂ ÎN ISRAEL
SUA IMPUNE RESTRICȚII
BEC ÎL AMÂNĂ PE IOHANNIS
274 DE ZILE PE MARE
NOUA ORDINE MONDIALĂ

O parte din personalul Atlantic Council a declarat pentru NatSec Daily că se opune ca Meloni să primească premiul, având în vedere admirația sa anterioară pentru Vladimir Putin și pozițiile sale privind problemele LGBTQ+ și imigrația. Furia a crescut atunci când s-a anunțat că Musk, cu care Meloni a întreținut relații strânse de la venirea la putere în octombrie 2022, va prezenta premiul.

O sursă ar fi declarat că Meloni a aflat că va primi distincția în urmă cu aproximativ un an și că tradiția consiliului este ca persoana care primește distincția să aleagă persoana care i-o înmânează.

Meloni a fost rugată să aleagă între fostul secretar de stat american Condoleezza Rice și Elon Musk.

Ea l-a ales pe Musk, nu din cauza lui Trump sau din vreun motiv politic, ci pentru viziunea sa și pentru că îl consideră un prieten și o persoană proeminentă”, a declarat sursa.

Musk crede că Meloni „apără valorile occidentale, la fel ca Trump”

Andrea Stroppa, un angajat al SpaceX cu sediul la Roma care este descris ca un intermediar între cei doi, a declarat pentru La Repubblica că Musk o apreciază pe Meloni pentru că, la fel ca Trump, „apără valorile occidentale”.

Giorgia Meloni s-a întâlnit luni, la New York, și cu șefii Open AI, Google și Motorola. „În primul rând, ea dorește să înțeleagă mai bine impactul AI și al tehnologiilor disruptive și cum să atenueze impactul negativ asupra societății fără a afecta piața liberă și cum să atragă mai multe investiții în Italia”, a declarat Paolo Messa, un asociat Atlantic Council.

Musk este o mare personalitate și există un sentiment bun între cei doi, așa că eu cred că ea este atrasă mai mult de ingeniozitatea lui decât de voința sa politică.” a continuat Messa.

Raffaele Marchetti, profesor în relații internaționale la Universitatea Luiss din Roma, a declarat: „Pentru Meloni, beneficiile acestei relații sunt multiple. Dar, în primul rând, Musk ar putea fi o intrare ușoară și solidă în guvernul Trump. Ea a avut unele contacte în trecut, dar Musk ar însemna o ușă clară și larg deschisă către Trump”.

Citește și