• Joi dimineața au avut loc explozii la Kiev în timpul unei alerte de raid aerian, iar bucăți dintr-o dronă au căzut pe un teren de joacă.
  • Apărarea aeriană a Ucrainei a fost activă în capitală și în regiunea mai largă a Kievului.
  • Kievul a declarat că avioanele de luptă F-16 au fost folosite pentru a doborî rachete rusești în timpul atacului aerian masiv al lui Vladimir Putin.

SUA se află sub presiunea altor membri NATO pentru a permite Ucrainei să efectueze rachete cu rază lungă de acțiune în interiorul Rusiei, conform The Independent.

Ieri, la Bruxelles, în cadrul unui summit la care au participat blocul comunitar și oficiali de la Kiev, mai multe țări NATO au cerut ca Ucrainei să i se permită să utilizeze pe deplin armele furnizate de aliații occidentali. Președintele Volodymyr Zelenski a făcut apeluri similare către SUA în discursul său.

Ziua de joi a început cu explozii la Kiev, pe fondul unei alerte de raid aerian, iar bucăți din resturile unei drone au căzut pe un teren de joacă. Apărarea aeriană a Ucrainei a fost activă în capitală și în regiunea mai largă a Kievului, au declarat oficialii.

Recomandări

E VINOVAT
A.I. VA PREZICE PANDEMIILE
VINE VREMEA RECE
ELEVII ÎNVAȚĂ CU A.I.
OLD BUT GOLD
ÎNCEPE WOMEN RALLY

Anterior, trupele ucrainene au doborât dramatic un avion de vânătoare rusesc deasupra estului Ucrainei. Un avion Su-25 de concepție sovietică, poreclit de NATO „Frogfoot”, a fost doborât deasupra orașului Kramatorsk, Donețk, în timp ce trăgea asupra trupelor ucrainene, imaginile filmate de Brigada 28 din Ucraina arătând cum avionul a luat foc în aer și s-a prăbușit.

Aceasta vine după ce Kievul a declarat că avioanele de luptă F-16 au fost folosite pentru a doborî rachete rusești în timpul atacului aerian masiv al lui Vladimir Putin din această săptămână.

Citește și